Dark Mode
  • п’ятниця, 19 Квітня 2024

Як безпечно для шкіри користуватися антисептиками: поради дерматологів

Як безпечно для шкіри користуватися антисептиками: поради дерматологів

Обробка рук антисептиками може вбити мікрофлору, вважають фахівці. В ході пандемії COVID-19 лікарі радять не зловживати антисептиками і користуватися ними, враховуючи тип шкіри та протипоказання. Найкраща дезінфекція, зазначають фахівці, миття рук з милом.

 

Найдієвіші антисептики для рук, на основі спирту, зараз в українських аптеках рідкість. Як і антибактеріальний гель. Але лікарі кажуть, він мало ефективний. Складно знайти антисептики і в магазинах з косметикою, де зазвичай вони були.

 

Де точно є дезінфекційні засоби, то це в мережі. Але купивши їх, слід бути обережними.

 

"Кожні 15 хвилин обробляти руки не можна. На нашій шкірі є захисна" мантія ", вона нас оберігає від мікробів і вірусів. Якщо ми часто використовуємо спиртові розчини, антисептики, ми вбиваємо цю" мантію ". На шкірі з'являться мікротріщини, які є вхідними воротами для мікроорганізмів ", - пояснює косметолог-дерматолог Наталія Подколзіна у сюжеті ТСН

 

Знищуючи шкідливі організми, можемо вбити і корисні, які захищають руки. Дерматолог радить віддавати перевагу миттю рук з милом. А антисептиком користуватися  лише в крайньому випадку,  і обов’язково якісним.

 

"У складі має бути 60-80% спирту. Етилового і ізопропілового", - відзначає Наталя Подколзіна.

 

Як правильно обробляти руки антисептиком

 

У Київському політехнічному інституті, чиї фахівці не тільки створюють якісні противірусні засоби, а й консультують в цьому питанні вітчизняних виробників, пояснюють, що аптечна настоянка календули, якою обробляють рани, для дезінфекції не підходить. Маючи спирт, додавати воду або гліцерин також не бажано, можна не вгадати з дозою, і розчин не буде ефективний.

 

Кращий і найбезпечніший антисептик, кажуть фахівці, створений на основі біоцидних полімерів (що зазначено в складі). Але вони присутні тільки в фабричних сумішах.

 

Проте, фахівці відзначають, яким би дезінфекційним засобом ви не користувалися, ввечері головне, добре обмити руки водою і нанести зволожуючий крем. Адже шкіра повинна відновитися і відпочити.

 

 

Як правильно мити руки з милом

 

коментар / Reply From