Dark Mode
  • вівторок, 19 Березня 2024
Підгородненська міська рада виділила 91 сотку землі жителю Дніпра, частина 2

Підгородненська міська рада виділила 91 сотку землі жителю Дніпра, частина 2

Перша частина статті тут:  Підгородненська міська рада виділила 91 сотку землі жителю Дніпра

Які невідповідності є в цій земельній ділянці? 

Перше це те, що схема яка прикладена до заяви, по якій будуть готувати проекти накладається на існуючі городи (на картинці обведено червоним), ці городи не приватизовані і місцеві жителі будуть у захваті, коли прийде новий власник на їхню картоплю. Друге, це відсутність проїзду, земельна ділянка з усіх боків закрита і проїзд залишається тільки через міську лікарню, якщо там почнеться будівництво яким чином туди буде потрапляти техніка? 

На ці два моменти під час розгляду проекту рішення земельною комісією повинні були звернути увагу спеціалісти міської ради але ні, згідно матеріалів наданих на інформаційний запит депутатам нічого не повідомили на засіданні земельної комісії. Враховуючи що рішення протягнули за один день це не дивно.

Земля виділяється по «схемі» - під забудову віддається 10 соток, інші 81 можуть віддати безкоштовно тільки як землі під особисте селянське господарство, є великі сумніви, що там буде рости морква бурячок та огірки. Цілком вірогідно, що через деякий час міська рада проголосує зміну цільового призначення і там виростуть будинки на продаж, наявність каналізації за 50 метрів від майбутньої забудови теж на руку «інвесторам», житло яке приєдноно до каналізації продасться дорожче і швидше, тільки що з цієї оборудки отримає громада?

На той випадок, якщо нам будуть розповідати казку про загадкового інвестора, хотілось би спитати, чи проводивсь конкурс інвестиційних проектів? Де об’ява? Хто що пропонував? Де можна глянуть на всі інвестиційні пропозиції, бодай одну. 

Чому землю не продали через аукціон якщо вона громаді не потрібна для громадської забудови? 

А чи дійсно ця ділянка не потрібна громаді? 

P.S. Під час підготовки статті виліз неприємний факт, один з протоколів засідання земельної комісії не має юридичної сили і може бути легко оскаржений в суді, ось посилання на джерело https://pidgorodne.otg.dp.gov.ua/ua/rishennya-gromadi/protokol-6-zasidannya-komisiyi-z-pitan-ekologiyi-arhitekturi-mistobuduvannya-ta-zemelnih-vidnosin-pidgorodnenskoyi-miskoyi-radi-2

Маємо в присутніх три члени комісії:

Видумали нову посаду «замісник голови міської ради», що вони там замісюють одному богу відомо. Нікого з земельного відділу на комісії не було, так пише протокол.

Голосують четверо:

А протокол підписує голова комісії та секретар, якого на засіданні згідно того ж протоколу не було. 

Якість підготовки документів вражає, хтось дуже поспішає.



Підгородненська міська рада виділила 91 сотку землі жителю Дніпра, частина 2
Підгородненська міська рада виділила 91 сотку землі жителю Дніпра, частина 2

коментар / Reply From