Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

У населених пунктах Підгородненської громади вводять карантин через сказ: подробиці

У населених пунктах Підгородненської громади  вводять карантин через сказ: подробиці

На карантин закрили 6 населених пунктів Дніпропетровської області, 2 з яких - села на території Підгородненської громади.

 

У Підгородненській громаді та на Дніпропетровщині кілька населених пунктів закрили на карантин через сказ. Це захворювання виявили в однієї з диких лисиць.

 

Про це повідомляє Новомосковська районна державна адміністрація.

 

Кампанія проти сказу проводилася на території області восени 2021 року. З допомогою літаків розкидалася антирабічна вакцина як приманка, яку потім знаходили тварини. З грудня 2021 року мисливці відстрілили 48 лисиць, яких потім відправили на дослідження. В однієї з них, яку підстрелили в Хуторо-Губиниському мисливському угідді Підгородненської громади, виявили сказ.

 

Спеціальна комісія при Новомосковській райдержадміністрації вирішила запровадити карантин на території Хуторо-Губиниських мисливських угідь та прилеглих до них сіл: Хуторо-Губиниха, Дмитрівка, Скотувате, Новоскотувате, Мирне, Мар'янівка. Ветеринарні лікарі провели профілактичну бесіду з населенням та вакцинували вже існуючих тварин. Так, у зоні карантину прищепили 46 собак, 48 кішок, 5 голів великої рогатої худоби та 4 голови дрібної рогатої худоби. У зоні карантинних обмежень заборонено проводити виставки, вивезення собак, кішок та диких тварин за її межі, також заборонено промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин.

 

 

 

 

коментар / Reply From