Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

Уряд скасовує карантин вихідного дня і готує новий план — Шмигаль

Уряд скасовує карантин вихідного дня і готує новий план — Шмигаль

Кабінет Міністрів скасовує карантин вихідного дня, та готує новий план обмежень, який буде застосований найближчим часом.

 

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду, повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на Укрінформ.

 

«Це дозволяє нам зняти саме ці обмеження: і на вихідні, і в будні діятимуть обмеження помаранчевої зони на території цілої країни. Наразі Кабінет Міністрів напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно з законом, уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження», - сказав Шмигаль.

 

За його словами, карантин вихідного дня дав позитивні результати. На 6 тисяч випадків менше захворювання, ніж було прогнозовано. У лікарнях спостерігається вирівнювання ситуації із зайнятістю ліжок, яка вже майже місяць трималася на постійному рівні 27-28 тис. зайнятих хворими на коронавірус.

 

Прем'єр зазначив, що для уряду важливою є думка регіонів. Тому було проведене опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій. Голови міст обласного значення та керівники ОДА спільні в позиції щодо повної заборони або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків. Майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів.

 

Ангеліна Овсієнко

 

коментар / Reply From