Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024

Коронавірус б’є рекорди: яка ситуація в лікарнях Дніпропетровської області

Коронавірус б’є рекорди: яка ситуація  в лікарнях Дніпропетровської області

У Дніпропетровській області пацієнтів з коронавірусом  приймають в 23 лікарнях. Найближчим часом ще шість установ зможуть приймати хворих.

 

Як повідомляють в обласному департаменті охорони здоров'я, за минулу добу в регіоні коронавірус підтвердили у 1 023 осіб - це антирекорд для нашої області. Також продовжує збільшуватися кількість пацієнтів, у яких хвороба протікає у важкій формі. Всіх їх потрібно госпіталізувати.

 

На сьогодні в лікарнях лежать 1 356 пацієнтів з COVID-19, з них у 1 339 осіб діагностували пневмонію, ще десять осіб підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

 

Всього в області виділили 4 083 місця для хворих на  коронавірус, з яких 190 місць інтенсивної терапії. Департамент охорони здоров'я відправив до МОЗ лист з пропозицією додати ще шість лікарень до переліку установ, які можуть приймати пацієнтів з коронавірусом. В такому випадку зможуть додати ще 650 койко-місць.

 

Також зараз розглядається питання про те, щоб залучити приватні та наукові заклади охорони здоров'я, санаторії та розгорнути тимчасові госпіталі. Під час свого візиту в Дніпрі міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в області має бути близько 7,5 тисяч місць для цих цілей.

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From