Dark Mode
  • середа, 24 Квітня 2024

Як допомогти близьким впоратись з негативними емоціями: прості поради

Як допомогти близьким впоратись з негативними емоціями: прості поради

У всіх бувають не найкращі моменти у житті, однак дуже важливо проявити увагу та підтримку дорогим людям. Як це зробити правильно – читайте далі.

 

Не існує ідеального життя, коли б ніхто не стикався з негативом. Якщо ж ваші близькі опинились у полоні не найкращих емоцій, то є кілька способів підтримати їх та полегшити ситуацію. Ми ділимося з вами дієвими порадами.

 

"Найкраща допомога  бути уважними до тих людей, які поруч. Активно цікавтеся тим, що вони думають, відчувають, чого прагнуть. Така увага - найкраща профілактика депресії", – наголошують експерти.

 

Як допомогти впоратись з негативом:

  • Не знецінюйте страждання людини. Фрази "Забудь", "Перестань", "Твої проблеми незначні" зовсім не допомагають, а й погіршують стан. Тому краще не вмикати іронічність та зайвий раз не жартувати на теми, які є болючими.
  • Не змушуйте. Як би вам не хотілось швидко повернути близьку людину до звичайного життя, але тягнути її на вечірки чи прогулянки насильно не варто. Краще ненав'язливо запропонувати знову зайнятись колишньою активністю, яка приносила задоволення (спорт, хобі, похід у кіно).
  • Жодної агресії. Якщо людина зачиняється у собі, то не можна агресивно кидати їй мотиваційні фрази, приміром, "Зберись", "Чого ти сумуєш, якщо у тебе все є". Це змушує лише уникати вас.
  • Потерпіть. За мить неможливо повернути радість у життя, не варто робити щось надмірне, достатньо бути спокійним та бути поряд за потреби. Якщо ж стан близької вам людини не поліпшується упродовж тривалого часу, це привід звернутися до психолога чи психотерапевта.

 

 

 

 

коментар / Reply From