Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024

Прогноз магнітних бур на грудень: коли очікувати удару по судинах

Прогноз магнітних бур на грудень: коли очікувати удару по судинах

Геомагнітна буря може негативно впливати на наше самопочуття.

 

Фахівці ФІАН щодня спостерігають за обстановкою на Сонці і попереджають про настання магнітних бур. Важливо заздалегідь ознайомитися з прогнозом магнітних бур, оскільки у дні підвищеної активності Сонця можливе погане самопочуття.

 

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі – це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

 

Магнітні бурі в грудні: небезпечні дати

Прогноз магнітних бур на грудень / інфографіка УНІАН

В останній місяць року очікується кілька магнітних бур. Перший період підвищеної сонячної активності триватиме з 9 до 13 грудня. Буря 9 грудня буде найсильнішою. Наступна триденна буря накриє Землю 18-20 грудня. 30 грудня буде незначний сплеск.

 

Геомагнітні бурі: вплив на здоров'я

У дні підвищеної сонячної активності можливе виникнення таких симптомів: головний біль, запаморочення, нудота, біль у спині та суглобах, підвищений артеріальний тиск, загострення хронічних захворювань, безсоння. Особливо важко переносять магнітні бурі літні люди і вагітні жінки.

 

Зарицький Олександр – лікар-невролог Київської міської клінічної лікарні № 7: "Магнітні бурі впливають в основному на тих людей, у яких вже є певні хронічні патології, можливо, не виявлені. Тому я рекомендую регулярно робити обстеження свого організму.

 

У такі дні бажано не займатися важкою роботою. Особливо не рекомендується розумове навантаження. Я раджу скоротити свій робочий день і більше відпочивати вдома або прогулятися на свіжому повітрі, якщо дозволяють погодні умови

 

Якщо болить голова при магнітних бурях, я раджу регулярно вимірювати тиск. У разі незначного зниження може допомогти і чашечка міцної кави. Але все ж краще не займатися самолікуванням, а звернутися до лікаря ".

 

 

 

 

 

коментар / Reply From