Dark Mode
  • четвер, 25 Квітня 2024

Як влітку зменшити рахунки за електроенергію

Як влітку зменшити рахунки за електроенергію

З настанням літньої спеки хочеться прохолоди в будинку. Як створити максимальний комфорт будинку і одночасно зменшити рахунки за електроенергію, ділиться порадами постачальник електроенергії YASNO.

 

Запропоновані постачальником рішення вже дозволили 50 тисячам українських сімей щорічно економити на рахунках за електроенергію близько 84 млн гривень і одночасно вносити вагомий внесок в покращення екології.

 

Щоб розумніше витрачати електроенергію та зменшити власні рахунки, жителям Дніпропетровщини варто скористатися наступними порадами:

 

-Вибирайте побутову техніку класу енергоефективності А і вище - вона споживає менше електроенергії, ніж інші моделі.

-Замислюючись над придбанням нового кондиціонера, виберіть інверторний. Він не вимикається, коли досягає заданої температури в приміщенні, а переходить в режим зниженої потужності. Так точніше підтримується температура і споживається менше електроенергії.
- Щільно закривайте вікна і двері (навіть міжкімнатні), коли працює кондиціонер. Тоді не доведеться витрачати зайві кіловат-години на охолодження вулиць й приміщень, де ви майже не проводите час.
- Встановіть жалюзі або заклейте вікна спеціальною плівкою, щоб відображати тепло і світло. Також можна встановити над вікном тіньовий козирок. З ними приміщення буде не так сильно нагріватися, і для його охолодження знадобиться менше часу кондиціонування.
- Періодично робіть вологе прибирання - вона додатково охолоджує кімнату і дозволяє рідше включати кондиціонер.
- Користуйтеся наявними еко-функціями свого кондиціонера. Наприклад, вночі переводите пристрій в режим «Sleep». Він знижує рівень шуму і витрата електроенергії на підтримку комфортної для сну температури.
- Регулярно очищайте кондиціонер і заправляйте охолоджувачем - це сприяє тривалій роботі пристрою з певними параметрами енергоспоживання.
- Добре кондиціонуйте повітря в будинку, щоб попередити надмірну витрату електроенергії побутовими приладами. Тому що, наприклад, той же холодильник може вдвічі збільшити енергоспоживання, коли температура в приміщенні перевищує 30 градусів за Цельсієм.
- Встановіть двозонний електролічильник і по можливості включайте найбільш енергоємні прилади в період з 23:00 до 07:00, оскільки за спожиту в ці години електроенергію можна платити 50% за «нічним» тарифом. А за умови, що деякі прилади (холодильник, кондиціонер або бойлер) можуть працювати цілодобово, двозонний лічильник дає ще більш відчутну економію на рахунках.

 

 

 

 

 

 

коментар / Reply From