Dark Mode
  • четвер, 18 Квітня 2024

Простий спосіб очистити пральну машину від вірусів і бактерій

Простий спосіб очистити пральну машину від вірусів і бактерій

Британські фахівці радять регулярно дезінфікувати побутову техніку. Особливо актуально це робити в період пандемії коронавіруса. Приводом для дезінфекції можуть стати і неприємний запах, і збої в роботі техніки, про це публікує Pidgorodne.Info з посиланням на Вісті Придніпров’я та Країна Здоров’я.

 

Під час прання з одягу і взуття видаляється і звичайний бруд, і шкідливі бактерії. Частина з них може залишатися всередині. Експерти Laundrapp виявили, що в пральних машинах розмножуються і сальмонели, і грибок, і інші мікроорганізми. Щоб цей побутовий прилад не став розсадником інфекцій, що провокують різні захворювання, його потрібно своєчасно і ретельно очищати.

 

Для цього не обов’язково бігти в найближчий супермаркет за спеціалізованим засобом. Замість домашніх засобів — оцтової кислоти або соди, які стали звичними засобами очищення машинки, скористайтеся відбілювачем. Фахівці стверджують, що він ефективніше бореться з бактеріями і мікробами.

 

Перш за все очистіть комплектуючі. Відкрийте заслінку внизу пральної машинки і очистіть фільтр. Одягніть захисні рукавички, змочіть губку в відбілювач і ретельно протріть його зсередини. Ще одним пунктом дезінфекції повинна стати обробка гумки всередині барабана. Завершує процес запуск машинки на програму прання при високій температурі. У відділення для миючого засобу залийте близько 60 мл відбілювача. І не забудьте про програму додаткового полоскання, вона позбавить побутовий прилад від запаху відбілювача.

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From