Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024
Яке сьогодні свято – 21 листопада

Яке сьогодні свято – 21 листопада

21 листопада в Україні і світі відзначають кілька цікавих свят. Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на Інформатор.

 

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ СВЯТКУЮТЬ

 

День Гідності та Свободи - державне свято в Україні. Встановлено в 2014 році, відзначається 21 листопада, в річницю початку Помаранчевої революції (2004) і Революції Гідності (2013 - 2014 року). Є свого роду наступником державного свята День свободи, який відзначався в річницю Помаранчевої революції у 2005 - 2010 роках і був скасований указом Президента України Віктора Януковича. Цього року Україна відзначає День Гідності та Свободи в сьомий раз, згадавши тих, хто віддав життя за честь своєї країни в 2014 році.

 

День Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Це свято з'явилося в 2017 році. Тоді в столиці відбулася урочиста церемонія, під час якої Президент України і військове командування вручили нову символіку. Саме в цей день блакитні берети замінили на темно-бордові і встановили новий текст клятви десантника.

 

Всесвітній день телебачення - щорічно відзначається за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН. Дата була вибрана не випадково: саме в цей день в 1996 році в ООН провели перший Всесвітній телевізійний форум.

 

Всесвітній день вітань. Головна мета цього щорічного свята - звернути увагу широкої громадськості на важливість особистого спілкування для збереження миру. Адже тільки за допомогою доброго спілкування, а не застосування сили, можна вирішити практично будь-які конфлікти. Це свято вітань придумали в 1973 році два брата-американця Майкл і Брайен Маккомак в самий розпал «холодної війни», у відповідь на конфлікт між Єгиптом і Ізраїлем.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From