Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024

Державна допомога: жителі Дніпропетровщини можуть отримати 6,5 тис. гривень

Державна допомога: жителі Дніпропетровщини можуть отримати 6,5 тис. гривень

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що розпорядженням Кабінету Міністрів України (далі – КМУ) від 11 березня 2022 року № 213-р «Про внесення зміни у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204» (далі – Розпорядження № 213-р) Уряд додав Дніпропетровщину до переліку областей, в яких доступна одноразова державна допомога у розмірі 6,5 тисяч гривень у рамках програми «єПідтримка».

 

Отже, українці, які проживають у Дніпропетровській області, зможуть отримати таку допомогу .

 

Нагадуємо, що постановою КМУ від 04 березня 2022 року № 199 «Питання надання у 2022 році застрахованим особам одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні» Уряд розширив дію Програми «єПідтримка» на громадян, які втратили роботу та знаходяться на територіях, де ведуться найактивніші бойові дії.

 

Наразі наймані працівники, за яких сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), а також фізичні особи – підприємці можуть одержати одноразову виплату від держави 6,5 тисяч гривень у таких регіонах: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська і Чернігівська області та м. Київ.

 

Запит на одноразову державну допомогу можна подати у додатку «Дія». Допомога буде виплачуватись на картку для виплат за Програмою «єПідтримка».

 

Хто не має таку картку, повинні її оформити, для чого необхідно авторизуватися у додатку «Дія» та обрати послугу «єПідтримка».

 

Зараз таку послугу надають банки: Monobank, Альфа-Банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen BANK, ВОРСТОКбанк, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

 

Розпорядження № 213-р розміщене на Урядовому порталі єдиного веб-порталу органів виконавчої влади України за посиланням.

 

 

 

 

коментар / Reply From