Dark Mode
  • субота, 27 Квітня 2024
Як у Підгородному пів дитсадка загубили.

Як у Підгородному пів дитсадка загубили.

   Є в нашому місті дитячий садок «Енергетик», більша половина будівлі,  638 м2 зараз під дитячим садочком, інша, 328 м2 до недавнього часу начебто була на балансі „Дніпрообленерго“ як державна власність. Її здавали в оренду, там була банкетна зала а на другому поверсі – готельні номери. Недавно відбувся аукціон на якому частину будівлі продали у приватну власність.

   Чому ми зацікавились цією оборуткою? Тому що в місті гостро стоїть проблема з місцями в дитячих садочках  і можна було б громаді викупить приміщення, зробити ремонт та розширити діючий дитсадок «Енергетик»

Аукціон, вичерпна інформація для допитливих тут: https://zakupki.prom.ua/auctions-dgf/auctions/UA-PS-2018-11-02-000027-1

   Інформація про об’єкт: окремо розташована двоповерхова нежитлова будівля (літ.А-2) зі сходами загальною площею 328,5 кв.м, замощенням – І, огорожею № 1, воротами№ 2-4. Приміщення будівлі знаходяться в задовільному стані. Фундамент – залізобетонний; стіни – цегла; перекриття – залізобетонні; підлога – бетон, керамічна плитка, лінолеум; дах і покрівля – рулонна; двері, ворота – металеві, дерев’яні, металопластикові. Підведені електропостачання, водопостачання, газопостачання та каналізація. Частина будівлі на першому поверсі експлуатується під кафе, на другому – під готельні номери. Головний корпус – пункт харчування, вбудований в будівлю КДНЗ№1 «Енергетик» Підгородненської міськоїради. Водопостачання та водовідведення є спільними з вбудованими приміщеннямита дитячим закладом.

Продавали у листопаді, торги відбулись,  почали з ціни у 250 000 грн, завершили 750 000. Переможець конкурсу Маласай Юрій Миколайович.

   Тут і починається наша детективна історія.

   Адреса дитячого садочку вул. Центральна 63 А, адреса будівлі, яка була виставлена на аукціон 63 П, АЛЕ! мова йде про одну і туж будівлю просто про різні її частини, це зрозуміло з опису об’єкту. Щоб розібратись з ситуацією пишемо запити до міськради тадо фонду держмайна.

Фонд держмайна надав відписку. 

А от міська рада надала дуже цікаві документи. https://dostup.pravda.com.ua/request/44147/response/98771/attach/3/.pdf

    Свідоцтво про право власності на будівлю дитячого садку датоване 2008 роком  нам каже, що громада володіє будівлею загальною площєю 976 м2 і мова йде про всю будівлю, не про частину.

Підтверджує цю інформацію і технічний паспорт де ніяким чином не відображено поділ будівлі та земельної ділянки  на частини.

   Якщоми складемо площу дитсадка 638 м2 та площу банкетної зали 326 мотримаємо 976...

Чому виникла така колізія? Могли на одну будівлю дати дві різні адреси, могли  у фонді держмайна щось наплутать. 

Чому міськрада на одинадцять років забула про комунальне майно? Питання риторичне.

Важливо що є шанс у судовому порядку довести право громади на всю будівлю. Звісно якщо міськрада гав ловить не буде.

   Хай нас вибачає переможець аукціону пан Маласай за зіпсований настрій.

Читайте також: Маласай Віталій Миколайович, лонгрід для допитливих.Піар по Дніпровськи. Хто ефективніший, волонтер чи посадовець?Pidgorodne.Info

коментар / Reply From