Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024
Як нараховується сума до оплати за світло в Дніпрі

Як нараховується сума до оплати за світло в Дніпрі

 «Сума в рахунку за світло залежить від обсягу споживання і діючого тарифу. Кількість використаних кіловат-годин розраховують відповідні оператори системи розподілу (ВСР) на основі показань лічильника, переданих клієнтом. Також при наявності у клієнта автоматизованої системи показання щомісяця передаються в ОСР автоматично або їх фіксують контролери, які є співробітниками ВСР. На території Дніпропетровської області діють три оператора системи розподілу: «ДТЕК Дніпровські електромережі», «Центральна енергетична компанія» і «Укрзалізниця». ВСР визначається по власності мереж, до яких підключений будинок», - роз'яснює постачальник електроенергії YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги»). Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на Наше Місто

Щомісяця ВСР надає обсяг споживання кожного клієнта постачальнику, який проводить нарахування відповідно до тарифу і виставляє рахунок.

 

Якщо клієнт на початку місяця вносить показання лічильника в Особистому кабінеті YASNO, він побачить попередній автоматичний розрахунок суми до оплати. Остаточний рахунок формується після 10 числа кожного місяця. Це пов'язано з тим, що в цей період ВСР виконує перевірку показань на відповідність і розраховує обсяг споживання клієнта за розрахунковий період.

 

Нагадаємо, передавати показання лічильника необхідно з 1 по 3 число оператору системи розподілу або YASNO. Якщо клієнт вчасно цього не зробив і енергокомпанії не мають даних, тоді YASNO отримує від ВСР розрахунок за середньодобовим споживанням.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From