Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

Наш спокій захищають найкращі воїни України, – Лукашук

Наш спокій захищають найкращі воїни України, – Лукашук

Ситуація по всім напрямкам в Дніпропетровській області контрольована. Входу ворожих військ на територію регіону не зафіксовано. Проте вночі був обстріл Синельниківського району. Про це на брифінгу в Дніпропетровській ОВА розповів голова обласної ради, заступник голови Ради оборони області Микола Лукашук.

 

«Вночі був ракетний обстріл Синельниківського району. Дуже професійно спрацювала ППО, ракети знищили, – сказав Микола Лукашук. – До Великомихайлівської громади прилетіло декілька касетних ракет».

 

Він наголосив, що це заборонені міжнародними конвенціями ракети. Вони підриваються трохи раніше, ніж потрапляють в землю. На деякій площі розкидаються міни.

 

«Ці міни знищуються через 35-40 годин самостійно. Одна з жінок в селі рано вранці вийшла на город, взяла в руки таку міну і загинула. Тому хочу звернутися до всіх мешканців області. Це вже третя смерть від необережного поводження з боєприпасами. Якщо ви бачите підозрілий предмет, ні в якому разі не торкайтеся. Одразу повідомляйте поліцію та ДСНС», – сказав Микола Лукашук.

 

За його словами, область під захистом ЗСУ. Це висококваліфіковані професійні військові.

 

«Наш спокій захищають найкращі воїни України», – підкреслив заступник голови Ради оборони області.

 

Регіон готовий для можливого збільшення кількості переселенців, які можуть рухатися з Донецької та Харківської областей, зазначив Микола Лукашук.

 

 

 

 

 

 

коментар / Reply From