Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024
В Україні почнуть штрафувати і за неправильно вдягнені маски

В Україні почнуть штрафувати і за неправильно вдягнені маски

Верховна Рада підтримала в цілому законопроект, яким вводяться штрафи за неправильне носіння маски. Вона повинна знаходиться на обличчі і закривати ніс і рот.

 

Тих, хто буде впускати людей в громадську будівлю або транспорт з маскою, яка надіта неправильно, чекає штраф від 3400 до 5100 гривень. Про це повідомляє Pidgorodne.Info  з посиланням на юридичний телеграм-канал «Адвокат Права».

 

Порушеннями вважаються:

1. Допуск осіб без маски і без попередження (словесне прохання, припинення обслуговування або виклик поліції) про необхідність надіти таку.

2. Відсутність реагування на перебування особи без маски в відповідних місцях.

3 Надання послуг громадянам працівниками, які не використовують засоби індивідуального захисту.

 

Нагадуємо, що у листопаді Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким встановлено штрафи за перебування в громадських закладах та транспорті без захисних масок чи респіраторів від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів – це від 170 до 225 грн.

 

Крім того, надано право розглядати справи про дотримання цих протиепідемічних заходів виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад, а також Національній поліції, органам Державної санітарно-епідеміологічної служби.

 

На вашу думку, чи потрібно штрафувати за неправильне носіння маски?

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From