Dark Mode
  • п’ятниця, 19 Квітня 2024
В Підгородному оголосили війну дачним парканам

В Підгородному оголосили війну дачним парканам

У Підгородненській міській раді обурені тим, що садові товариства, розташовані на території ОТГ, встановили паркани і ворота, які перекривають доступ до річок. Міський голова Андрій Горб  на своїй сторінці в Фейсбук закликав дачників самостійно прибрати перешкоди, в іншому випадку пообіцяв радикальні дії.

 

- Більш того, я впевнений, що це не просто порушення законів України, які гарантують доступ до річок, лиманів та островів, а більше неповага керівництва садових товариств до місцевих мешканців. Я не вірю, що ті, хто приймали рішення про ворота, не могли не знати, що це погіршить життя наших мешканців. Відповідно вони свідомо вирішили плюнути нам в обличчя. Я маю надію керівники садового товариства принесуть свої вибачення і приберуть ворота добровільно. Інакше будемо діяти радикально. Скоро ми розширимо штат інспекторів з благоустрою і почнемо вручати вимоги всім власникам земельних ділянок на яких встановлені паркани, блоки чи інші споруди, що перешкоджають доступу до річки Кільчень та Самари.., - написав він.

- Ми не будемо чекати змін в Києві, ми будемо починати їх у власному домі і змінювати в першу чергу себе.

 

У коментарях мешканці Підгородненської ОТГ активно підтримали міського голову. Деякі люди здивувалися, що питання про доступ до річок підняли не пляжники, а ... мисливці.

- Смутило про охотников. Т.е. охотники устроят охоту прямо у тебя под домом, могут попасть в окна и т.д., но имеют право? Интересненько, - пишуть вони.

 

Представники садового товариства в коментарях пояснюють, що прохід до води відкритий цілодобово, перекритий тільки проїзд автомобілів для захисту від крадіжок.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From