Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024
Українцям розповіли, чому не слід позбуватися від старого смартфону

Українцям розповіли, чому не слід позбуватися від старого смартфону

Купуючи новий смартфон, багато українців відразу починають думати про те, де дорожче можна сплавити старий. Справа ця, звичайно, вигідна, але не варто поспішати. Pidgorodne.Info  з посиланням на GSMinfo розкаже вам кілька цікавих застосувань для вашого смартфона.

 

Веб камера

Якщо у вас немає веб-камери або вам потрібна друга, наприклад, для стрімів, то старий смартфон цілком згодиться на цю роль. Перетворити гаджет в вебкамеру дуже просто, а в інтернеті є повно гайдів, де детально описується цей процес. Не лякайтеся – встановлення не вимагає сакральних знань. Все, що вам знадобиться – завантажити декілька програм і виставити в них основні налаштування.

 

Камера спостереження

Так, смартфон можна перетворити і в домашню камеру спостереження. Для цього потрібно буде завантажити спеціальний додаток, наприклад Alfred.

 

Встановіть його на обидва пристрої, після чого зробіть базове налаштування і знайдіть місце для кріплення старого смартфона.

 

Додатковий екран

Про це знають не всі, але за допомогою спеціальної програми екран смартфона можна використовувати як додатковий робочий простір комп’ютера.

 

Можна скористатися софтом під назвою SpaceDesk. Встановіть його і налаштуйте. Після цього ваш пристрій почне відображати на своєму екрані теж саме, що ви бачите на екрані Windows ПК.

 

Навігатор

У всіх більш-менш сучасних смартфонів в арсеналі є вбудований GPS-модуль. Це означає, що при скачуванні спеціального софту ви зможете з легкістю перетворити його в навігатор.

 

Варіантів безліч – найпопулярніший Google Maps . Вибирати є з чого. Закріпити на приладовій панелі смартфон можна за допомогою утримувача.

 

Пульт дистанційного керування

За допомогою старого смартфона можна управляти телевізором, благо сучасні моделі оснащені Bluetooth , що дозволяє реалізувати цю задумку.

 

Зовнішній акумулятор

Цей спосіб підійде тільки для тих пристроїв, які підтримують функцію USB OTG. Перевірити це можна скачавши додаток, який так і називається USB OTG Checker.

 

Щоб заряджати свій щоденний смартфон від старого Android -пристрою, вам знадобиться так званий адаптер USB OTG ( on-the-go ), що дозволяє з’єднатися з пристроєм за допомогою звичайного USB-кабелю для зарядки. Просто підключіть цей адаптер до телефону, а потім підключіть зарядний кабель – портативна батарея готова.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From