Dark Mode
  • середа, 24 Квітня 2024
Українців попередили про зміну ціни на доставку газу

Українців попередили про зміну ціни на доставку газу

У Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, підтвердили, що працюють над черговим переглядом вартості газу.

 

Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на Dubinsky.pro

 

Так, вже анонсувалося підвищення тарифу на газ для населення на 30%.

 

При цьому, в останній раз його змінювали з 1 листопада 2020 року. Так, НАК «Нафтогаз» підвищив тариф для домогосподарств на 34,7% - до 6,33 грн / м3 з ПДВ. Це без урахування вартості розподілу.

 

Але цим влада не обмежиться. Також буде підвищена і вартість доставки (розподілу) газу. Про це заявила член НКРЕКП Ольга Бабій в ефірі 1 + 1.

 

За її словами, тарифи піднімуть через подорожчання газу, адже в структурі тарифу на розподіл - 50% вартості газу як такого.

 

«Іншими словами, якщо для розподільчих компаній, як і для побутового споживача, ціна виросла, значить, і тариф на розподіл зросте. Тому що в діючому тарифі на розподіл ціна газу закладена на рівні весняних цін », - сказала Бабій.

 

Раніше повідомлялося про те, як Ольга Бабій заявила, що не тільки встановлення тарифу входить в поняття регулювання тепла і води, але і захист прав споживачів. Крім того, перевірки використання коштів.

 

На її думку, органи влади не зовсім готові, і передавати їм функції регулювання поки рано: на місцях воно часто супроводжується зловживаннями.

 

При цьому, з початку 2021 року в Україні можуть підвищити ціну на газ для населення від 30% і більше в залежності від регіону.

 

«Поки що немає нових тарифів, я навіть не можу їх вам спрогнозувати. Але, звичайно, зараз йде процедура, у нас є і методика, буде і потужність розрахована », - зазначила член НКРЕКП Оксана Кривенко.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From