Dark Mode
  • четвер, 25 Квітня 2024
У Хуторо-Губинихі місцеві самостійно роблять ремонт у школі

У Хуторо-Губинихі місцеві самостійно роблять ремонт у школі

В одному з сіл Підгородненської ОТГ, а саме в Хуторо-Губинихі місцеві вирішили своїми власними силами зробити ремонт у школі.

 

Про це Pidgorodne.Info  дізналося на Facebook-сторінці однієї із активісток села – Оксани Хільшлєйн та вирішили дізнатися у неї детальніше про таку корисну ініціативу.

 

Ідея зробити ремонт у школі в місцевої активістки з’явилася ще у 2015 році, коли вона стала місцевим депутатом . Оксана розповіла, що школу в селі побудували ще у 1953-1955 роках. Пізніше, у 1970-х роках, до школи прибудували ще одне «крило». У закладі ніколи не змінювали вікна та підвіконня.

 

«Можете себе представить, как выглядели окна и подоконники в классах. Тысячу раз крашеные, со слоями зимней проклейки.Меня этот факт всегда брал за "живое" . У меня в этой школе учились и учатся мои пятеро детей. Сколько можно было терпеть?» - розповідає активістка Оксана.

 

У 2016 році Оксана особисто пришла до Валентина Різніченко – тогочасного голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації та розповіла про скрутну ситуацію у школі: старі вікна та підвіконня, які взимку пропускають холод до класів, про проблеми зі шкільним автобусом, відсутність інтерактивного класу і лінгафонного  кабінету у школі.

 

Після звернення місцевої активістки до Дніпропетровської ОДА в школі села створили інтерактивний клас SMART, з’явився автобус на 30 посадочних місць, і ,нарешті, замінили 42 вікна із 66, що є в школі.

 

«Далее дело застопорилось, все помнят противостояние тогдашнего нардепа и Главы Спасского сельсовета. Новомосковский район считал своим долгом игнорировать требования и просьбы наших сёл.» - каже Оксана.

 

Пізніше, активістка звернулася з проханням завершити заміну вікон та дверей у їдальні та галереї школи.

 

«В этот раз хочу поблагодарить Михаила Вишневского (Главу Новомосковского района), в уходящем году, для нашей ОТГ подобная инвестиция в размере полумиллиона, очень кстати» - говорить місцева жителька.

 

Ремонт в школі майже завершений. Всю роботу з заміни вікон та дверей провела фірма- підрядник.

 

Місцева активістка каже, ідей по благоустрою села в неї дуже багато. Це і  облаштування Алеї випускників, і висадка троянд біля дитячого садочка та школи, і ремонт будинку культури, а також  налагодження повноцінної роботи у сільському спортивному клубі.  

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From