Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024
У школах Підгородненської ОТГ вводять добровільні внески

У школах Підгородненської ОТГ вводять добровільні внески

З 1 січня 2021 року у всіх навчальних закладах Підгородненської ОТГ скасовуються обов'язкові збори коштів. Тепер діятиме тільки добровільна форма. Про це повідомив міський голова Підгородненської ОТГ Андрій Горб на Facebook-сторінці «Новини Підгородненської міської ради».

 

Нещодавно міський голова Підгородненської ОТГ Андрій Горб організував нараду з директорами шкіл, на якій обговорили тему батьківського фонду.

 

Міський голова зазначив, що один із перших наказів начальника відділу освіти буде про заборону батьківського фонду, тобто збирання коштів з батьків на ремонти, тощо.

 

«Не всі правильно зрозуміли, що таке по-справжньому добровільна допомога. Плутають з тією добровільно-вимушеною формою, яка існує сьогодні. Ми маємо на увазі тільки благодійну, меценатську допомогу, яку людина може запропонувати відштовхуючись від своїх щирих намірів, тобто її не просять про це, вчителі чи батьки. Людина самостійно прийняла таке рішення і запропонувала щось подарувати школі чи надати послугу. Від такої допомоги школа може не відмовлятися..», - пише міський голова Андрій Горб.

 

Тепер для благодійних внесків у школи буде діяти лише безготівкова форма . Перекази здійснюватимуться на спецрахунок у Держказначействі або рахунок благодійного фонду.

 

Якщо ж вас все таки примушують здавати гроші, можна подати скаргу у районне управління освіти або звернутися на «гарячу лінію» МОН або Кабмін.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From