Dark Mode
  • четвер, 25 Квітня 2024
У Дніпрі з’явилися фальшиві тисячні купюри

У Дніпрі з’явилися фальшиві тисячні купюри

У Дніпрі з'явилися аферисти, які поширюють фальшиві гроші. Про це повідомляє Pidgorodne.Info  з посиланням на Відкритий. 

Мешканка Лівобережного стала жертвою злочинців, які підсовують людям фальшиві купюри. Якщо уважно не придивлятися, підробку дійсно досить непросто відрізнити від оригіналу і лише під час детального огляду очевидні неточності кидаються в очі.

 

«Смотрите внимательно дорогие соседи! С такими деньгами около 3 месяцев работают в районе Калиновой. Подсовывают женщины, по ним не скажешь, прилично одеты и воспитаны», - написала Дніпрянка Інна.

 

Як відрізнити справжню купюру в 1 000 гривень від підробки?

 

 Для цього достатньо знати, що справжня купюра має чимало ступенів захисту, рівні контури, а також відчутні водяні знаки.

 

Купюра захищена полімерною стрічкою, введеної в товщу паперу. Ця стрічка пофарбована в пурпуровий колір і має яскраво виражений комбінований оптико-змінний ефект. На стрічку нанесено цифрове зображення номіналу і малого державного герба України. Якщо поміняти кут нахилу банкноти, змінюється напрямок руху фонового зображення стрічки.

 

Також при зміні кута нахилу банкноти можна побачити на деяких ділянках зображення поступові переходи кольору від золотистого до нефритового.

 

На лицьовій стороні купюри зображено портрет видатного українського вченого Володимира Вернадського. На зворотному боці - будівля президії Національної академії наук України.

 

Нова банкнота істотно відрізняється за розміром від інших купюр, що перебувають в обігу, і це допоможе її не сплутати з іншими банкнотами. Її розмір - 75 на 160 мм. Основний колір - чорний.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From