Dark Mode
  • субота, 20 Квітня 2024
У Дніпрі 26 грудня пройде унікальний забіг

У Дніпрі 26 грудня пройде унікальний забіг

В Україні відбудеться безпрецедентна акція - впровадження церемоніалу пам'яті загиблих героїв «Шануй та Пам'ятай». І саме Дніпро буде першим, де пройде цей символічний забіг, повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на «Наше Місто».

 

Церемоніал пам'яті загиблих героїв складається з почесних заходів і вручення сім'ям загиблих іменного прапора шанування. Церемоніал був розроблений у співпраці з американською неурядовою організацією «Honor and Remember» (з англійської «Шануй та Пам'ятай»), яка вже багато років впроваджує відповідний церемоніал пам'яті загиблих американських військових, поліцейських і пожежників. Візит засновника американської організації «Honor and Remember» в Україні проходив за підтримки Посольства США в Україні.

 

Ось так виглядає макет прапора. Сьогодні його урочисто презентують в Києві.

 

«26 грудня о 10.00 починається захід на Алеї пам'яті загиблих Героїв Революції гідності і бійців АТО у Дніпропетровській облдержадміністрації. Учасники будуть бігти дві дистанції. Перша - від алеї АТО в обласний військкомат. Друга - від військкомату до Командування «Схід» - вулиця Надії Олексієнко, 42. Серед учасників військові та волонтери, будуть навіть журналісти, які виявили бажання так віддати данину військовим. В руках у них будуть особливі іменні прапори, з символікою командування і прізвищами загиблих, а також державні прапори. Після забігу їх урочисто вручать родичам загиблих військових », - коментує Олександр Каховський - керівник робочої групи з розробки та впровадження церемоніалу, заступник голови правління Громадської Організації« Всеукраїнське Об'єднання патріотів «Комбатант»; представник Міністерства у справах ветеранів.

 

Ця акція потрібна для того, щоб згуртувати націю і не забувати про те, якою ціною у нас є мирне небо. Дніпро - це форпост на кордоні з війною, тому він став першим містом.

 

«У цю суботу пролунають імена перших 5 загиблих хлопців в Іловайську та Шахтарську з оперативного командування« Схід ». Їх імена ви дізнаєтеся в суботу. Потім буде створено портал в інтернеті, де можна буде побачити відео та фото вшанування, а також процес передачі прапорів. Також в майбутньому буде томить прапора, який зможе зробити, наприклад, школа - як повага загиблому, який в ній вчився. І таким чином буде задіяно багато людей. Якщо родичі загиблого знаходяться в іншому місті, передача прапора буде здійснюватися через військкомати. Все це буде відображено на порталі - в роликах і фотографіях. Також буде збір коштів на прапори і кожен, хто пожертвував фінанси отримає відповідний сертифікат про участь у проєкті. Все це ми зараз розробляємо », - коментує Андрій Ніколайчук, член організаційного комітету пам'яті загиблих героїв« Шануй та Пам'ятай », ветеран АТО.

 

Організатори сподіваються, що погода не завадить проведенню заходу і запрошують всіх дніпрян та жителів інших міст нашої області відвідати урочисту частину, яка розпочнеться о 10 годині в суботу на Алеї пам’яті.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From