Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024
Тварини і птахи з усього світу: в Підгородньому з'явиться найбільший в країні Фельдман екопарк

Тварини і птахи з усього світу: в Підгородньому з'явиться найбільший в країні Фельдман екопарк

Фонду Олександра Фельдмана передали першу ділянку землі під будівництво найбільшого екологічного парку на Дніпропетровщині.

 

Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на прес-службу Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

 

Стало відомо, що інвестор уже отримав ділянку площею 88 га, документи ще на 92 га в даний час готують. На цій території зведуть масштабну зону відпочинку, де можна буде побачити тварин і птахів з усього світу.

 

Відзначається, що цей проєкт створить здорові умови для відпочинку людей. Вони зможуть пройтися великим парком, де більше 15 тис. дерев, кущів і понад 1 тис. тварин. Провести дозвілля тут зможуть не лише мешканці Підгородненської ОТГ. Найбільший в Україні екопарк буде туристичним магнітом, який зацікавить і відвідувачів з інших регіонів. А податки від його роботи будуть надходити до місцевого бюджету.

 

«У нас получился подобный успешный проект в Харькове. Но там — ограниченная территория, разгуляться негде. А здесь — чистое поле. С итальянцами мы планируем высаживать деревья, с немцами и чехами — расставлять животных. Хотим сделать идеально правильно. Это будет не зоопарк, а сафари парк с интересными зонами для каждого члена семьи. Его можно будет увидеть на машине, на лодке или пешком. Будет много «контактных» площадок для общения с животными»,  — сказав Олександр Фельдман.

 

Екопарк побудують в Підгородненській об’єднано-територіальній  громаді. Землю інвестору передали в довгострокову оренду - на 49 років. Документи в Дніпропетровській ОДА вже підписали.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From