Dark Mode
  • четвер, 25 Квітня 2024
Сфера обслуговування перейде винятково на українську мову

Сфера обслуговування перейде винятково на українську мову

З 16 січня 2021 року сфера обслуговування повинна перейти на українську мову. Проте, обслуговування клієнта може здійснюватися й на іншій мові, але тільки за його особистим проханням.

 

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

 

"Відповідно до статті 30 закону України" Про забезпечення функціонування української мови як державної ", всі постачальники послуг, незалежно від форми власності, зобов'язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги державною мовою", - підкреслив Кремінь.

 

Він уточнив, що в січні в супермаркетах і в інтернет-магазинах, в кафе, банках, на АЗС, в аптеках або бібліотеках, обслуговування повинно здійснюватися українською. Тільки на прохання клієнта його персональне обслуговування може вестися на іншій мові. У разі порушення прав на отримання інформації та послуг українською мовою Кремінь просить звертатися до нього.

 

Нагадаємо, Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" набув чинності 16 липня, 2019 року. Деякі його норми повинні були почати діяти з відстрочкою.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From