Dark Mode
  • середа, 24 Квітня 2024
Після нас хоть потоп. Або ще одна провалена сесія.

Після нас хоть потоп. Або ще одна провалена сесія.

Після нас хоть потоп. Або ще одна провалена сесія.

Подяка:

Цей матеріал допомогали готувать депутати, співробітники апарату міськради та небайдужі громадяни, здається багатьох уже дістало наше шапіто.

Вступ:

11.09.2019 чуть не відбулось позачергове засідання сесії Підгородненської міської ради, трішки інформації для громади

Питання які збільшили напругу серед депутатів:

 

На Підгородне з державного бюджету виділено 15.8 мільйонів гривень субвенції на розвиток інфраструктури, це третина річного бюджету нашого міста. Гроші вибивав особисто Болдирєв Р.А. який займає зараз посаду виконуючого обов’язки голови міськради, при всих інших недоліках і розхлябаності це цілком заслуга однієї людини. Гроші планують направить на капремонт будинку культури. За розподіл цих грошей на ремонтні роботи повинна проголосувати сесія, без голосування витрачати їх не можна. Мабуть не всі згодні витратити їх саме так.

 

Також міська рада отримає грант від міжнародної грантової організації Ulead на створення ЦНАПу. Грант виплатять при умові надання приміщення під ЦНАП, організація фінансує комп’ютерне обладнання. Кошти з бюджету потрібні на ремонт будівлі де зараз знаходиться КП «ЕТС».

В міській раді відсутній секретар виконкому (та і легітимність виконкому під питанням, але це інша історія), на сесії хотіли обрати достойного. Серед фаворитів були Костенко Віктор Трохимович, та Слуцький Владислав Валентинович, як то кажуть оба два, вже мали досвід роботи на посаді секретаря виконкому у Підгородному. Гарні є байки про них, та зараз важливим став той факт, що кожного з кандидатів підтримували різні групи наших депутатів, з чого і виріс остаточний конфлікт. Ще потрібно зазначить, що Слуцький є членом партії БЮТ хтось він там в їхньому районному осередку, опосередковано контролює двох наших депутатів.

Група депутатів «Наш край Підгородне» хоче змістить в.о. голови міськради та пару заступників.

Голосування на сесії повинно затвердити бюджет на друге півріччя 2019 року, чубляться вже третій місяць. Перерозподіл фінансових потоків ніяк не перерозподілиться.

Амбіції декого з депутатів, дуже хотять стати заступниками голови міської ради, або поставить на цей пост свою людину.

Активізація процесу щодо об’єднання зі Спаським в ОТГ і участь в ньому пана Дудки.

Саме засідання

На сесію прийшли 22 депутата. Список з тих, хто зареєструвався:

Безбатько О.О., Болдирєв Р.А., Булах М.М., Ганжа А.К., Ганжа С.А., Дубина Є.М., Журба С.Ю., Зібарєв В.Ю., Зелений О.М., Коваль О.В., Кроленко О.М., Луценко О.О., Манко Я.О., Муха К.О., Поздняков С.В., Руденко С.К., Свєчкіна А.І., Старишко В.В., Старишко В.С., Старосельський М.С., Теслюк І.М., Чорний Д.Г.

 

Потім, після гострих дискусій, скандалів, перекурів група «Наше Підгородне» пішла з сесійного засідання. І в залі залишилось 13 депутатів, кворуму не зібрали, сесія зірвана.

 

Список тих, хто намагався таки сесію провести:

Безбатько О.О., Болдирєв Р.А., Ганжа А.К., Ганжа С.А., Журба С.Ю., Зібарєв В.Ю., Зелений О.М., Коваль О.В., Кроленко О.М., Луценко О.О., Муха К.О., Поздняков С.В., Старишко В.С.

 

Що заблоковано внаслідок зриву сесії:

 

Звіт про виконання бюджету за І півріччя, вже скоро потрібно за 9 місяців приймати.

Субвенція на харчування дітей в школах;

Субвенція в міську лікарню на придбання ліків, зокрема інсуліну;

Придбання посипочного матеріалу, підготовка до зими;

Виготовлення проектної документації по асфальтуванню деяких вулиць;

Виготовлення проекту на ремонт підвісного містка;

660 тисяч гривен на ремонт вулиці Пісенна, від пекарні до пам’ятника;

Спів фінансування обласного конкурсу по програмі енергоефективності багатоквартирних будинків ОСББ Світанок-7;

Передача старого освітлення по вул. Нагорна у комунальну власність;

Створення благодійного цільового фонду. Цей фонд - офіційний спосіб залучати гроші підприємців наприклад до ремонту доріг;

Земельні питання.

Виділення коштів на співфінансування утеплення будинків Світанку 7, ще один грант виграли. Якщо фінансування з бюджету затягнеться грант пройде повз Підгородне.

Могли самі важливі питання проголосувати окремо? А спірні залишить на потім? Не змогли.

Коаліція, або чому 13

Для прийняття рішення радою потрібно 14 голосів, за цим разом не вистачило, з так званої конструктивної більшості, відкололась Манко Яна Олександрівна, вона депутатствує, працює в земельному відділі міськради та представляє партію БЮТ. Подейкують, що Яна в своїх голосуваннях не зовсім самостійна і отим не зовсім керує по партійній лінії саме Слуцький. Тому, коли стало зрозуміло, що виборів секретаря виконкому не буде він і забрав пані Манко з сесії. Злі язики кажуть про якусь матеріальну зацікавленість. Підгородне...

 

Замість епілогу

Після сесії одна з груп задумалась про розпуск депутатського корпусу, інша начебто готова проголусувати основні питання.

 

Далі буде.

 Pidgorodne.Info

коментар / Reply From