Dark Mode
  • середа, 24 Квітня 2024
Підгородне без Кузьменко. Каналізація.

Підгородне без Кузьменко. Каналізація.

Ця стаття стане початком серії публікацій із аналізом змін та подій які відбулися в місті після незаконної відставки голови міськради.

На сесії 26 грудня 2018 року було прийняте непересічне рішення, воно по своєму значенню для міста може переплюнути передачу стадіону пану Писаревському.

Ось посилання на рішення на офіційному сайті міськради:

http://pidgorodne-mrada.dnipro-rn.dp.gov.ua/sil_rada_2016/dnipropetrovskij/pidgorodnjanska_mr.nsf/index/3F4BB2008E43C6ABC22583710043D464/$FILE/901%D0%BD.jpg

Ось саме рішення:

Протокол поіменного (одноголосно!) голосування:

 

Почнемо з того, що проекту рішення на сайті оприлюднено не було, про громадські слухання, які повинні відбуватись перед такою важливою для громади подією і мови нема. Тобто за формальними ознаками рішення не законне, бо прийняте з порушеннями регламенту та закону про доступ до публічної інформаціїї.

Про текст самого рішення.

Господарський кодекс України

Стаття137. Право оперативного управління

1.Правом оперативного управління у цьому Кодексі визнається речове право суб\'єкта господарювання, який володіє, користуєтьсяі розпоряджається майном, закріпленим за ним власником (уповноваженим ним органом) для здійснення некомерційної господарської діяльності, у межах, встановлених цим Кодексом та іншими законами, а також власником майна (уповноваженим ним органом).

2.Власник майна, закріпленого на праві оперативного управління за суб\'єктом господарювання, здійснює контроль за використанням і збереженням переданого в оперативне управління майна безпосередньо або через уповноважений ним орган і має право вилучати у суб\'єкта господарювання надлишкове майно, а також майно, що не використовується, та майно, що використовується ним не за призначенням.

3.Право оперативного управління захищається законом відповідно до положень, встановлених для захисту права власності.

Це означає, що міська рада передала право володіти, керувати та розпоряджатись всими комунальними мережами каналізації, організації ОСББ «Світанок-7». В рішенні не прописані ні звітність перед громадою, ні право міськради хоч якось впливати на діяльність ОСББ «Світанок-7» у частині користування каналізації ні умови повернення мереж назад в користування громади. Тобто міська рада самоусунулась від управління каналізаційними мережами повністю. Підключити чі ні когось до труби, визначати тарифи та інші питання будуть вирішувать приватні особи. Чому не можна було створити окреме КП або передати мережі уже існуючому КП ЕТС достеменно невідомо, але деякі припущення є, про них далі.

ОСББ«Світанок-7» про організацію нам розкажуть відкриті реєстри:

https://opendatabot.ua/c/35124100

У засновниках ОСББ значиться 281 особа, тут вже невідповідність, адже в ОСББ це об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, у реєстрі значиться будинок 103, тобто у будинку 103 має проживати аж 281 людина...

Реєстри дають інформацію, що до 24.11.2016 року ОСББ керував Булах Михайло Михайлович, нині депутат міської ради. 

ОСББ«Світанок-7» вже відзначалось скандалами, під час будівництва дитячого садочку його представники блокували підключення до скважини з водою. Та і законність тії скважини під питанням, є відповідь міськради про балансову належність скважини точніше про її відсутність. А по закону ОСББ мало б зареєструвати факт водкористування в міськраді та надати документи про балансову належність свердловини в процесі реєстрації...

 

Передача мереж в оперативне управління досить складний бюрократичний процес, який потребує належного документального оформлення. Ми уважно слідкуємо за подіями і проінформуємо громаду про долю цьго непересічного рішення.

Читайте також: "Король пішов, слава королю!" Нічого особливого, звичайна підстава.Pdgorodne.Info

коментар / Reply From