Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024
Пацієнт має право поскаржитися на лікаря ,– коментар адвоката

Пацієнт має право поскаржитися на лікаря ,– коментар адвоката

Якщо здоров’ю пацієнта заподіяли шкоди в лікарні, він має право на отримання компенсації. Не влаштовує лікар та його методи лікування – є можливість це змінити. Отримання копії всіх медичних документів – теж реальна процедура. Сьогодні не кожен пацієнт знає про свої права, а тим паче вміє ними користуватися. Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на Відкритий.

 

У першу чергу, пацієнт може вільно обирати медичний заклад, лікаря та методи лікування. У разі бажання змінити щось із вищепредставленого переліку – людина має на це право. До того ж, одного лікаря можна доповнити додатковими.

 

«Дуже часто люди бояться сказати, що їх щось не влаштовує. Не варто соромитися. Не підходить лікар? – зверніться до керівництва медичного закладу, навіть в усній формі, і повідомте про це. Вам не мають права відмовити», – каже дніпровська адвокатеса Світлана Торопчина-Агалакова.

 

Пацієнт має право знати все про свою хворобу, а лікарі у свою чергу повинні зберігати медичну таємницю. У вас є право зробити копії всіх документів та знати, що в них написано.

 

Заклади охорони здоров’я та лікарі несуть відповідальність за медичну помилку. Якщо вам заподіяли моральну або матеріальну шкоду – ви маєте право на отримання компенсації. У разі смерті людини через неправомірні дії медиків відшкодовують витрати на поховання.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From