Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024
Мешканців Дніпропетровщини попереджають – за вогнища з опалого листя передбачені штрафи

Мешканців Дніпропетровщини попереджають – за вогнища з опалого листя передбачені штрафи

Деякі мешканці області, ігноруючи всі заборони, спалюють восени сухе опале листя. Такі вогнища дуже забруднюють повітря та виділяють їдкий дим, який шкодить здоров’ю людей. Про це нагадують в департаменті екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА. І попереджають – порушників штрафуватимуть.

 

«Дим від вогнищ в туманні дні може утворювати смог і надовго зависати у повітрі. А його склад – справжня «хімічна зброя». Під час горіння листя виділяє оксиди азоту, важкі метали, канцерогени, чадний газ, – розповів директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпрОДА Сергій Березань. – Отруйні речовини можуть викликати хвороби дихальних шляхів, онкологію, тяжкі алергії. Крім цього шкодять природі».   

 

За самовільне випалювання сухої трави або опалого листя передбачений штраф – від 3 до 6 тис грн. Окремо можуть накласти вдесятеро більше  стягнення – за забруднення повітря. Якщо ви виявили отруйне вогнище у сусідів чи просто проходячи повз вулиці  – набирайте 102.

 

Господарям, які хочуть навести лад на присадибній ділянці, радять не спалювати листя, а закопувати. Або обладнати на подвір’ї компостер. Вийде подвійна користь – чисте навколишнє середовище і гарне добриво для рослин.

 

Також хочемо повідомити, що у Підгородненській ОТГ нарешті запустили послугу по збору та утилізації листя, та органічних решток.

 

Як скористатися послугою?

 

1. Зберіть ваше листя в поліетиленовий мішок ємністю 120 літрів. Можете його добряче потрамбувати.

2. Сплатіть через Приват 24, або в касі банку (велика комісія) за реквізитами суму, з урахуванням кількості ваших мішків. Вартість послуги за один мішок - 23.66 грн. Вкажіть в призначенні платежу: "За вивіз листя, ПІБ, адреса".

3. Залиште заявку на вивіз мішків за контактним телефоном: 096-520-79-20.

4. Виставляйте ваші мішки в той день, коли вам призначать, сміттєвоз приїде до вашого дому в призначений день.

 

Реквізити:

КП " Експлуатаційна технічна служба" (КП " ЕТС) Підгородненської міської ради

р/р UA923052990000026006060806092

код ЄДРПОУ 37707563

у АТ КБ " ПриватБанк"

МФО 305299

Тел. (096) 520-79-20

За вивіз листя, ПІБ, адреса.

 

Проявляйте свідомість, не спалюйте листя, користуйтеся послугою або робіть це вдома. Ми закликаємо всіх мешканців Підгородненської ОТГ - компостуйте!

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From