Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024
Лікарі Дніпра рекомендують прогулянки на свіжому повітрі для підтримки імунітету

Лікарі Дніпра рекомендують прогулянки на свіжому повітрі для підтримки імунітету

Лікарі Дніпра рекомендують мешканцям міста та всієї області більше часу проводити на свіжому повітрі для підтримки імунітету та профілактики коронавіруса. Прогулянки на вулиці покращують кровообіг, знижують артеріальний тиск, прискорюють метаболізм і підвищують рівень кисню в крові. Як відомо, вміст кисню в вуличному повітрі може бути більше на 30%, ніж в приміщеннях, особливо в холодну пору року. Про це повідомляє Pidgorodne.Info  з посиланням на Відкритий та заяву головної спеціалістки відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров'я населення міськради Тетяни Мартиненко.

 

«Щоденні прогулянки допоможуть знизити ризик передчасної смерті, виникнення діабету 2-го типу і хвороб серця. Завдяки фізичної активності на свіжому повітрі в організмі людини активізуються захисні клітини і підвищується імунітет », - каже Тетяна Мартиненко.

 

 При цьому, за словами представника департаменту охорони здоров'я населення, в умовах пандемії важливо під час таких прогулянок дотримуватися соціальної дистанції.

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From