Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024
Карантин вихідного дня: чого чекати українцям у найближчому майбутньому?

Карантин вихідного дня: чого чекати українцям у найближчому майбутньому?

Через значне зростання темпів розповсюдження COVID-19 Міністерство охорони здоров'я пропонуватиме запровадити карантин вихідного дня.

 

«Нам необхідно знаходити баланс з огляду на економічну ситуацію та розповсюдження коронавірусу. Нам це вдалося на певному етапі за рахунок адаптивного карантину. А зараз, зважаючи на ураганні темпи розповсюдження COVID-19, ми будемо пропонувати посилений карантин вихідного дня (субота-неділя) і встановлення загальної «помаранчевої» зони із чіткими обмеженнями щодо роботи певних закладів», - роз'яснив Міністр.

 

Дотримання обмежень напряму впливає на кількість людей, які захворіли. Наразі 13-15% хворих потрапляє у лікарні. Станом на 6 листопада у стаціонарах знаходились 27 659 пацієнтів з підозрою або з підтвердженим діагнозом COVID-19.

 

Що саме передбачає пропонований жорсткий карантин вихідного дня?

 

У суботу та неділю будуть працювати лише продуктові магазини, аптеки (зокрема ветеринарні), транспорт та автозаправки. Заклади громадського харчування зможуть працювати виключно на виніс. Міністерство рекомендує заборонити на вихідні дні роботу ТРЦ, проведення розважальних заходів тощо.

 

А чи підтримуєте ви карантин вихідного дня? 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From