Dark Mode
  • субота, 20 Квітня 2024
До уваги водіїв: нові штрафи за порушення правил дорожнього руху

До уваги водіїв: нові штрафи за порушення правил дорожнього руху

З 2021 року камери автоматичної фіксації будуть фіксувати не лише перевищення швидкості. Тепер в Україні камерам автоматичної фіксації додадуть нових функцій, які будуть фіксувати порушення ПДР. Про це в інтерв’ю ЦТС  розповів Кирило Хом’яков – керівник Державного агентства інфраструктурних проектів України.

 

З 2021 року камери автоматичної фіксації будуть фіксувати не тільки перевищення швидкості, але й перетин подвійної суцільної лінії, проїзд на червоний сигнал світлофора та рух смугою для громадського транспорту.

 

Крім цього, планується контролювати швидкість не на окремих ділянках, де встановлені камери, а по всій дорозі. Для цього камери будуть встановлені на початках і кінцях ділянок. Якщо водій зменшить швидкість проїжджаючи повз першу камеру, а потім знову прискориться, друга камера одразу ж зафіксує правопорушення.

 

Також планують обладнати поліцейські автомобілі інструментами для фіксації порушень швидкості в русі ("фантоми"). Коли поліцейський автомобіль буде їхати, він буде в дві сторони (вперед і назад, і на зустрічній смузі) фіксувати перевищення швидкості автомобілями. Чотири таких комплекси будуть закуплені до кінця цього року. Ще 200 цих комплексів будуть встановлені в 2021 році.

коментар / Reply From