Dark Mode
  • середа, 24 Квітня 2024
«День тиші» у Дніпропетровській області: попередження від поліції

«День тиші» у Дніпропетровській області: попередження від поліції

У Дніпропетровській області поліція попереджає, що 24 жовтня перед місцевими виборами в «день тиші» будь-яка політична агітація заборонена. Про це сьогодні заявив заступник начальника Головного управління Нацполіціі області Володимир Богоніс.

 

Також заборонено проведення мітингів.

 

 «За 24 години до дня виборів настає« день тиші », в який будь-яка агітація заборонена. Проведення зборів, мітингів, концертів на підтримку тієї чи іншої політичної сили або кандидата також заборонені. Ми звертаємося з проханням до представників штабів кандидатів, дотримуватися закону і повідомляти в поліцію про будь-які факти агітації в «день тиші». Поліція буде фіксувати всі порушення виборчого законодавства », - зазначив Володимир Богоніс.

 

 Також поліція попереджає, що в «день тиші» і в день голосування забороняється:

- агітувати або спонукати не голосувати за певну політсилу або кандидата;

- оприлюднити або поширювати іншим способом результати опитувань громадської думки щодо виборів;

- проводити масові акції (збори, мітинги, походи, демонстрації) від імені кандидата, партії;

 - розповсюджувати агітаційні матеріали, демонструвати фільми, телепередачі;

 - проводити концерти, спектаклі, спортивні змагання за участю кандидатів партій, а також публічно оголошувати про підтримку кандидатом, партією (організацією партії) концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів, телепередач чи інших публічних заходів.

 

 Порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 850 гривень, на посадових осіб - від 850 до 1360 гривень.

 

Поліція попереджає, що в ніч на суботу, 24 жовтня, починається «день тиші» перед виборами до органів місцевого самоврядування.

коментар / Reply From