Dark Mode
  • середа, 24 Квітня 2024
Дємбельський акорд.

Дємбельський акорд.

 

Недавно з’явилось на сайті ОДА  розпорядження голови ОДА:

 

Здавалось би рутина, нудна та тягуча. Сама по собі перевірка делегованих повноважень органів виконавчої влади носить формальний характер, перевіряють документи нормативні та надають рекомендації щодо їх удосконалення, надають строки на виправлення недоліків.  Але зненацька в додатку до рішення показались знайомі вушка Клавдії Василівни Крещук. Це відразу підносить перевірку на новий рівень, додає пікантності. Адже перевірку буде здійснювати сам цілий заступник голови ОДА і поряд з ним буде працювать заслужена і засуджена корупціонерка. 

Раніше ми вже писали: От тепер, заживемо!!! 

Тут сам бог велів копнути глибше.  Глянемо що там з цим документом.

Заходимо на сайт Дніпропетровської ОДА, шукаємо аналогічні перевірки за минулі роки…

І… остання була аж у 2015 році у Дніпродзержинську… Так каже сайт, Дніпропетровської ОДА

 

Тобто три з половиною роки такі перевірки не проводились. І тут нашому славному місту випав джекпот. А чи не пов’язана ця небувала активність з війною, яку веде особисто директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікаційз громадськістю ОДА Маласай Віталій Миколайович за підгородненський бюджет? Може маючи досить таки пристойну зарплату він щось би поробив для підвищення рейтингу президента, вибори як не як. Або хоч поприбирав біля охфісу БПП у Підгородньому?

Перевірка, як засіб наведення ладу, це добре, наших бєздєльніків у міській раді ганять потрібно як сидорових коз. Але присутність одіозних фігур у робочій групі нівелюєїї легітимність. 

Ну і деякі події натякають, про них далі.

І про нудне:

Відсутній на сайті Дніпропетровської ОДА і план річних перевірок за здійсненням органами місцевого самоврядування  делегованих повноважень органів виконавчої влади по містах та селах області і за 2019 та і за інші роки 

Тут може вкрастись фатальна помилка і без такого плану комісію можуть до перевірки не допустить, та на недопуск повинна бути неабияка політична воля, ну а вона як ми знаємо у відставці. 

Відсутній у публічному доступі Порядок контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади. Затверджений Дніпропетровською ОДА у 2000 році за№163-р. 

Йдемо далі, з якоїсь радості до робочої групи зарахували членів громадської ради при ОДА, в положенні про цей орган нема згадки про право його членів приймати участь в таких перевірках, https://adm.dp.gov.ua/storage/app/media/uploaded-files/rozporjadjenna_grom-rada.pdf

Тільки контроль та нагляд за ОДА.

Також така участьч ленів у робочій групі повинна бути підкріплена відповідним рішенням громадської ради.

Тепер про причини та наслідки.

В четвер 28.03.2019 року повинна була відбутись сесія міської ради до порядку денного якої були винесені питання, зокрема кадрові, які не влаштовували наших «друзів», Віталія Миколайовича та Аллу Іллівну. Сесія відбулась в суботу, питання були проголосовані, повинна прийти отвєтка.

Яка мета ставиться: робоча група у ході перевірки може надати  висновок про те, що виконуючий обов’язки міського голови щось порушує, наприклад право громадян на публічну інформацію і ініціювати розгляд про його відставку на сесії міськради. Чи встигнуть до виборів ????.

P.S. Коли директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА займається чим завгодно крім своєї роботи, чинний президент має 8,3% підтримки по області. Запасаємось попкорном війна триває. 

коментар / Reply From