Dark Mode
  • субота, 27 Квітня 2024
Чергова сесія міської ради.

Чергова сесія міської ради.

Епіграф

Гарно включився Віталій Миколайович

(с) Г.В.Кузьменко

Теплого вересневого дня розвіяв поривами вітер, приніс бажану прохолоду та надію на дощ. Він ганяв по  вулицях  міста хмари пилу і шматки диму від багать. Біля сірої споруди муніципалітету  поволі  збирались карети народних обранців.  Чергова нудна сесія....

Хоча цього разу чекали  шоу. Місцеві голодранці задумали змістить депутата, і вже добряче накрутили йому хвоста. Той чоловік, займав неабияку посаду в губернії, тому давненько поклав на своє депутатство так би мовити вето.  А тут такий фортель. Та щє й підготовка до виборів...  Партія таких проколів терпіти не буде. Терміново потрібно було щось робити,  і наш геройне придумав нічого ліпшого, як заїхать до Ради на білому коні. Показати, так би мовити, велич гніву  обласного чиновника.

Перейдемо від ліричного вступу до стенограми сесії.

Початок сесії: Віталій Миколаєвич Маласай кричить : «Бардак, дармоїди, невідомо чим займаються», - це він на виконком та замів недовольний, «два мільйони на зарплату, де інвестиції,  заступників уволю, посадю», «що то за премії до свят,у нас капіталізм». 

Трішки він, звичайно, кривив душею, адже на 30 працівників департаменту ОДА,  яким він керує, виплатили з бюджету за півроку   -  2 100 000 гривень, та й сам собі виписує раз в квартал 40-50 тисяч на руки...

Дуже був незадоволений заступниками, але тут трансляція дала збій, щось кудись незаносять, здається казав, мабуть звіти, але дуже погано чутно.

Далі одного депутата журили за неподану декларацію. Він не розгубився, розніс в пух і прах місцевих юристів, і сказав, що ніхто нічого не понімає,  просто у нього ненажалась кнопка і щоб йому щось там переписали,  бо він розсердиться і ВООБЩЄ. Булах -  прізвищє. Таких гавриків без декларацій в раді взагалі кілька, прокуратура недопрацьовує, та ще - некінець року.

Іноді, впорушення регламенту,  покрикувала помічниця Віталія Миколайовича -  Клавдія Василівна -  лєді, з дещо підмоченою репутацією,  потужно, але  без розумних пропозицій, нажаль. Ще й на російській мові. А на деяких питаннях вже вказувала депутатам голосувати за, або прикинутись шлангом. Прикидатись шлангом у деяких депів виходило непогано.  В нашому оркестрі новий деригент.

Не прийняли виправлення  до правил благоустрою. Алла Іллівна  чогось проти, знову порізана трансляція, але Свєчкіну призначили зробить правила красіво і прозвітувать. Будуть правила з рюшиками і в мереживі.

Депутат Булах розповів про нещасних жителів ОСМД, які п’ють воду з аміаком, бо скважина зроблена біля ям з какашками. Хочє щоб все підгородне скинулось  ОСМД на вивіз гамна, бо їм дорого, а субсидію оформлять западло.  Казав, що три роки назад водав в них була кращє миргородської . Щось поплутав:  міський голова показала документ за 2014 рік, де вода теж з какашками, натикала носом. Вроді приспокоївся. Нерозуміє сердешний, що уразі візиту  на ОСМД санстанції, відріжуть і те і інше.Будуть і без води і без вотерклозетів. Щє кричав про 4 школу, що суп з забрудненої води недобрий.  Недалечко сидів депутат Діма Чорний, він якраз працює у відділі освіти Дніпровського району, мовчав, про щось думав, мабуть про фільтри для очищення води у школярів. 

Погомоніли за каналізацію, водопровід. Поплакали. Питання стратегічні, але йдуть туго.

Зроблять якусь антикорупційну комісію. От і добре, хай поганяють депутатів без декларацій, буде чим зайнятись.

Обласний депутат Юнкевич, який прибув на підтримку вигнанцю, розказав про мрію, про дитячий парк у Вічному місті. Хочє в Верховну раду. Всі не проти, але зараз парк,  потім мандат. Свєчкіна сказала, що парк буде для Кірічка. Що за Кірічок?

І ось, останній штрих -  оголосили про створення трьох комісійСвєчкіназ пафосом топила за світлофори, путалась в правилах дорожного руху, жінка  -  їй можна. Тепер у Підгородному буде світлофор імені Свєчкіної на додачу до підвісної кладки. Далі було нерозбірливо.

 Потім подумали трішки і таки створили одну комісію. Будуть перевіряти діяльність заступників міськради. Діло добре. Почитаємо звіти. Якщо вони будуть, звичайно.

P.S. Практикапоказує що депутат починає щось робити, коли відчуває за спиною гарячий подих розлюченого виборця. 

Запис трансляції пленарного засідання сесії Підгородненської міської ради 07.09.2018р.Pidgorodne.Info

коментар / Reply From