Dark Mode
  • понеділок, 29 Квітня 2024

1000 пожеж на місяць: у Дніпропетровській області заборонили відвідувати ліс

1000 пожеж на місяць: у Дніпропетровській області заборонили відвідувати ліс

Згідно з розпорядженням Начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації з 25 березня 2022 р. заборонено відвідування населенням лісів Дніпропетровської області та в'їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки. Населення просять поставитися з розумінням до вимушених заходів. Згідно з розпорядженням, службою ДСНС проводиться профілактична робота щодо заборони відвідування лісів у період воєнного стану.

 

Про це на брифінгу розповіли представники ДСНС та Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

 

На території області пожежу зафіксовано у таких районах: Новомосковський, Синельниківський, Нікопольський, Дніпровський, Криворізький.

 

З 24 лютого до 29 березня зафіксовано 999 пожеж на площі 1404 га. Порівняно з минулим роком за рік було 295 пожеж! В даний час службою ДСНС.

 

Довідка.

Стаття 77. Порушення вимог пожежної безпеки у лісах


Порушення вимог пожежної безпеки у лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятнадцяти до п'ятдесяти тисяч рублів.


Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки у лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або розповсюдження її на значній площі тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб - від тридцяти п'яти до шістдесяти тисяч гривень.

 

 

 

 

коментар / Reply From