Dark Mode
  • п’ятниця, 19 Квітня 2024

Як шахраї крадуть в українців гроші, яких у них немає

Як шахраї крадуть в українців гроші, яких у них немає

Інтернет-злочинці швидко підлаштувалися під сучасні кризові реалії, тепер їм навіть не обов’язково обкрадати заможних громадян. Замість цього вони віддалено через інтернет беруть кредит на ім’я жертви, після чого збігають в невідомому напрямку.

 

Як доказ в мережі недавно з’явився відгук пересічного українця, робочого, який не має великих грошей на рахунку. Йому подзвонили «представники банку», в якому він отримує зарплату. Заявили, що зараз хакери намагаються зламати його рахунок, тому потрібно встановити якусь захисну програму на телефон. Коли чоловік засумнівався, шахраї пред’явили «джокер» – назвали точну суму грошей, що знаходяться на рахунку, а також найменування організації, яка виплачує йому заробітну плату. Це змусило користувача повірити, після чого він слухняно встановив програму, повідомив код з СМС, яка йому прийшла, після чого завершив розмову. Відразу ж передзвонив на «гарячу лінію» свого банку, де йому заявили, що на нього був оформлений кредит. Служба безпеки банку заблокувала рахунок, проте шахраї встигли зняти з нього 100 000 гривень.

 

Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на GSMinfo.

 

У відповідь на одвічне питання «що робити», представники банку заявили, що готові оплатити страховку – 35 тисяч гривень, але ось решту суми користувачеві доведеться виплатити самостійно. Чоловік одразу ж звернувся в поліцію, там заявили, що розслідування скоро почнеться. У самому банку відмовилися прийняти його письмову заяву та заявили, що користувач сам у всьому винен і зобов’язаний платити. Номер рахунку, на який пішли кредитні гроші, вони надати відмовилися.

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From