Dark Mode
  • середа, 24 Квітня 2024

Як розпізнати "Омікрон": у МОЗ назвали основні симптоми нового штаму коронавірусу

Як розпізнати

У 73% хворих, яким діагностували "Омікрон", спостерігається нежить.

 

У Міністерстві охорони здоров'я назвали основні симптоми "Омікрону". Ознаки нового штаму коронавірусу складені на основах звітів про підтверджені випадки.

 

Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Telegram.

 

Так, найчастіше у людей, які захворіли саме "Омікроном", з'являються симптоми, які можна сплутати зі звичайною застудою.

 

Як розпізнати "Омікрон":

  • у 73% пацієнтів, яким діагностували новий штам коронавірусу, спостерігався нежить;
  • у 67,5% - головний біль;
  • відчуття втоми спостерігалося у 63,5% хворих;
  • на чхання скаржилися 60% пацієнтів;
  • біль у горлі помітили 59,6% хворих на "Омікрон".

 

"Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму "Дельта", який наразі домінує в Україні. У разі зараження на цей штам, разом із вказаними вище симптомами, також спостерігається кашель (43,5%),  хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%) тощо", - додали у МОЗ.

 

Також у Міністерстві підкреслили, що новий штам може спричиняти тривалі негативні наслідки для здоров'я. "Омікрон" може призвести до госпіталізації та смерті людини, яка ним заразилася. У МОЗ нагадали, що ті люди, які не отримали принаймні базовий курс вакцинації від коронавірусу, перебувають у небезпеці через стрімке поширення нового штаму COVID-19. 

 

"При появі будь-яких симптомів ГРВІ у першу чергу варто звернутись до свого сімейного лікаря. Той, у свою чергу, має надати направлення на тестування на COVID-19. До результатів тестування та під час видимих симптомів варто не відвідувати місць загального скупчення людей та дотримуватись режиму самоізоляції. Не зволікайте із отриманням щеплення проти коронавірусу. Захистіть своє життя та здоров’я!", - йдеться у повідомленні.

 

Як розпізнати "Омікрон", основні симптоми нового штаму коронавірусу  / фото - МОЗ

Нагадаємо, записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

 

 

 

 

 

коментар / Reply From