Dark Mode
  • четвер, 25 Квітня 2024

Як перевірити чи відкриті відносно вас виконавчі провадження

Як перевірити чи відкриті відносно вас виконавчі провадження

Уявімо таку ситуацію: ви отримали сповіщення від виконавчої служби. Однак у вас виникають сумніви щодо справжності такого сповіщення. Куди ж звертатися, щоб з’ясувати, чи дійсно відносно вас відкрито виконавче провадження? Про це Pidgorodne.Info розповість з посиланням на юридичний телеграм-канал "Адвокат Права".

 

Перш за все необхідно звернути увагу на те, що у разі надходження громадянину виклику/вимоги від державного виконавця, це означає те, що стосовно цього громадянина відкрито виконавче провадження.

 

Так, державний виконавець не пізніше наступного робочого дня з дня надходження виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження, яка надсилається до відома боржнику рекомендованим поштовим відправленням.

 

У постанові про відкриття виконавчого провадження зазначається ідентифікатор для доступу до інформації про виконавче провадження в автоматизованій системі виконавчого провадження.

 

Боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання виконавчого документа, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі.

 

Одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження вносяться відповідні відомості до Єдиного реєстру боржників.

 

Таким чином будь-яка особа може у зручний для неї час перевірити, чи відкрито стосовно неї виконавче провадження, чи ні.

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From