Dark Mode
  • п’ятниця, 26 Квітня 2024

У Підгородному та області може з'явитися альтернативний COVID-сертифікат: подробиці

У Підгородному та області може з'явитися альтернативний COVID-сертифікат: подробиці

У Підгородному, Дніпрі та області найближчим часом може з'явитися новий документ, який за силою буде рівносильний COVID-сертифікату нинішнього зразка.

 

Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на Міністерство охорони здоров'я України.

 

Зараз на етапі тестування в Міністерстві охорони здоров'я України знаходиться новий вид COVID-сертифікату. Видавати його планують на підставі одужання пацієнта.

 

Його розробкою займаються Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством цифрової трансформації і Національною службою здоров'я.

 

Випуск COVID-сертифіката про одужання регулюється постановою Кабінету Міністрів України № 677.

 

Підставою для отримання COVID-сертифікату стане одужання особи, якщо перед цим діагноз був підтверджений позитивним ПЛР-тестом. Документ може бути отриманий не раніше 14-го дня після встановлення діагнозу. Важливо, що і факт захворювання (позитивний ПЛР-тест), і факт одужання, повинні бути підтверджені в електронній системі охорони здоров'я.

 

Такий сертифікат буде діяти 180 днів з моменту встановлення діагнозу. Оформити його можна буде в додатку "Дія". Коли він стане доступним для користувачів, його можна буде використовувати для поїздок громадським транспортом між регіонами. Отримання паперових довідок про факт перенесеної коронавірусної хвороби поки не передбачено законодавством.

 

Таким чином, з 21 жовтня для міжрегіональних поїздок в громадському транспорті можна буде використовувати або документ про щеплення проти COVID-19 або негативний результат тестування на COVID-19.

 

 

коментар / Reply From