Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024

У Підгородному рясно цвіте амброзія

У Підгородному рясно цвіте амброзія

У Підгородному на прилеглих вулицях до цвинтаря, що знаходиться по вул. Сагайдачного з обох боків рясно квітує амброзія в зріст дорослої людини.

 

Про це повідомляє місцева жителька Таня Николаевна у Фейсбуці.

 

"Дорога до цвинтаря (вул. Сагайдачного) з обох боків рясно квітує АМБРОЗІЯ в зріст дорослої людини, а цією дорогою ще ж ходять і живі люди і діти до школи", - пише жінка.

 

 

 

Це не поодинокий випадок на території Підгородного. Амброзію можна помітити і на інших вулицях міста.

 

Місцеві жителі закликають міського голову посприяти у вирішенні даного питання, адже алергією на амброзію страждає велика кількість людей.

 

Нещодавно розпочався сезон цвітіння амброзії полинолистої і люди вже відчувають симптоми алергії, що викликає ця небезпечна рослина.  

   

 З кожним роком амброзія поширюється на нові території, утворюючи при цьому велику надземну масу і заглушує культурні посіви.

 

 У силу цього, амброзія заслуговує найпильнішої уваги, як з боку державних служб, на які покладений контроль за її розповсюдженням, органів виконавчої влади, комунальних підприємств, установ та організацій усіх форм власності, так і з боку населення – власників особистих домоволодінь (господарств).

 

  Як боротися з алергією на амброзію? Найважливішим кроком у боротьбі з цим неприємним захворюванням є усунення контакту з алергеном – пилком амброзії. Без цієї умови не допоможуть навіть найсильніші таблетки від алергії. Тому, важливо: знищити всю наявну амброзію біля свого житла (зробити це потрібно ще до цвітіння бур’яну, найбільш дієвий засіб – виривання рослини з коренем). Єдиний вихід — триматися подалі від амброзії полинолистої поки вона квітує. Потрібно відмовитись від прогулянок за містом, по можливості не виходити з дому у спеку та у вітряну погоду. На вулиці користуйтеся сонячними окулярами. При поверненні додому рекомендується прийняти душ, промити ніс та очі.  Вдома регулярно проводити вологе прибирання. В період цвітіння рослини не слід тримати вікна і кватирки відкритими; випрану білизну не слід сушити на вулиці.

 

Основні способи боротьби з бур’яном: оскільки амброзія полинолиста розмножується тільки насінням, тому слід не допускати її цвітіння. На присадибних ділянках та клумбах необхідно виривати амброзію, чим менша рослина, тим легше проводити цю процедуру. Виривання рослини з коренем є найефективнішим способом боротьби з даним бур’яном.

 

На земельних ділянках підприємств, установ та організацій, на територіях населених пунктів та територіях, прилеглих до присадибних ділянок громадян, найбільш розповсюдженим методом боротьби є скошування, яке потрібно повторювати декілька разів  протягом тривалого часу.

 

 У польових умовах, як правило, застосовуються хімічні методи боротьби з амброзією. Але обробку гербіцидами можна проводити на відстані не менше 1,5 км від населених пунктів..

 

Враховуючи велику шкоду амброзії полинолистої, як для сільського господарства, так і для здоров’я людей, боротьба з нею є одним з найважливіших завдань всіх громадян. Якщо ви виявили неподалік кущик амброзії, знищіть його, поки рослина не дала насіння.

 

Амброзія на прилеглих вулицях до цвинтаря, що знаходиться по вулиці Сагайдачного.

 

 

коментар / Reply From