Dark Mode
  • вівторок, 19 Березня 2024

У Підгородному руйнують ландшафт найвідомішої пам’ятки міста – гори Монашки

У Підгородному руйнують ландшафт найвідомішої пам’ятки міста – гори Монашки

Нещодавно у соціальних мережах Facebook та Viber з’явилися повідомлення від  жителів Підгородненської громади про те, що на горі Монашка з’явилася підозріла техніка, яка руйнує ландшафт однієї з найвідоміших пам’яток  міста.

 

«Прямо сейчас на горе Монашка трактором меняют ландшафт. Говорят будут тренироваться мотокроссники. Сказали разрешение есть. Кто-то что-то об этом знает?», - саме це повідомлення від місцевої жительки з’явилося у мережі одним із перших.

 

 

 

«Це питання залишати не можна так . Бо гора Монашка є історико культурною, археологічною , геологічною і туристичною перлиною Дніпровщини. Це Сарматський некрополь, могильник воїнів сарматів, цвинтар стародавній, щоб було зрозумілим тисячолітнє поховання воїнів Сарматів зі зброєю і кіньми. Тут велись розкопки у 70-і  роки минулого століття. Археологічний комплекс такого масштабу навіть після розкопок не може бути просто так відданий під поле чи другу діяльність. Це місце зберігає  у собі негативну енергетику і за езотеричними законами і правилами не може бути центром розваг , комерційної діяльності чи активного відпочинку», - пише місцевий житель та організатор екскурсій Іван Гайдук.

 

Цю ситуацію прокоментував і міський голова Підгородненської громади Андрій Горб.  За його словами, міська рада не надавала ніякого дозволу на такі дії.

 

«Звичайно, що міська рада не могла надавати будь-якого погодження чи дозволу. В першу чергу, тому що територія не наша. Ті хто це зробили не дуже подумали головою. Зустрічав фото в мережі, мотоциклістів, які вчора чи позавчора робили фото на кургані. Думаю, що вони до цього мають певне відношення», - зазначив міський голова.

 

Місцеві, які живуть неподалік від цього місця, вкрай обурені такими подіями та вважають, що тут не місце для гасання на мотобайках.

 

 

 

 

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From