Dark Mode
  • п’ятниця, 29 Березня 2024

У Підгородному ремонтують одну з головних вулиць: подробиці

У Підгородному ремонтують одну з головних вулиць: подробиці

У Підгородному упорядковують одну з головних вулиць — Шосейну. Там вже укладають вирівнюючий шар асфальту. А ще проводять реконструкцію зливової каналізації. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 

 

«По всій Дніпропетровській області тривають ремонти доріг. На центральних магістралях, на місцевих автодорогах. Оновлюють і покриття вулиці Шосейної у Підгородному поблизу Дніпра», — зазначив Валентин Резніченко.

 

 

Довжина вулиці Шосейна – 2,5 км. Її оновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

 

Зараз там уже завершують укладати перший шар асфальтобетону завтовшки 7 см. Зверху встелять 5 см фінішного покриття. Окремо упорядковують зливові колодязі.

 

 

«Коли ми сюди вперше приїхали, то побачили, що вулиця у поганому стані. Нормально проїхати тут було дуже важко. Тепер кладемо міцний та надійний асфальт, який довго служитиме», — сказав майстер ділянки Костянтин Кущаєв.

 

 

Він запевнив, що місцеві задоволені. Підходять подякувати, тиснуть робітникам руки.

 

 

«Оновлені дороги в області – вогонь. Вже уявляю, як буде приємно їхати відремонтованою вулицею Шосейною», — сказав мешканець Підгородного Дмитро Потас.

 

 

Дорожникам допомагає спецтехніка. Окрім асфальтоукладача, одразу чотири ковзанки різних видів. Спочатку працює легкий, далі покриття ущільнюють ті, що важчі. В останню чергу проходить комбінована гумова ковзанка.

 

«Оновлення доріг – це вже всеукраїнський тренд. Приємно брати участь у ньому, — додав начальник відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Підгородненської міськради Олександр Сікора. — Вулиця Шосейна років 15 не ремонтувалася. Хоча одна із центральних. Нею діти йдуть до школи, їздять місцеві. А ще курсує транзитний транспорт».

 

 

На фінішному етапі робіт шляховики завдадуть розмітку, встановлять знаки, облаштують з'їзди, зміцнять узбіччя.

 

 

«Ми пам'ятаємо цю дорогу іншою: ями, вибоїни. Особливо на повороті. А зараз новий асфальт димиться, робота кипить», — розповів місцевий житель Вадим Рублевський.

 

 

«Зараз не буде заторів, навантаження на машину зменшиться. І взагалі швидше добиратимемося до потрібного місця», — радіє водій Ольга Єрмакова.

 

 

Поблизу вулиці Шосейної триває ремонт траси Дніпро-Павлоград.

 

 

 

 

 

 

 

коментар / Reply From