Dark Mode
  • четвер, 28 Березня 2024

У Підгородному провели ралі на серійних автомобілях

У Підгородному провели ралі на серійних автомобілях

У Дніпропетровській області на аеродромі Підгородне провели ралі на серійних автомобілях. Взяти участь в заїзді могли як професійні гонщики, так і новачки. Організатори кажуть, що хотіли привернути до цього спорту якомога більше людей.

 

В цьому році це перший заїзд на рік, раніше ралі не проводили через карантин і погодні умови. Денис Санін розповідає, бере участь в гонках на серійних автомобілях вдруге. Каже, завдяки таким заїздам вчиться краще керувати авто, повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на UA: ДНІПРО.

 

«Хочеться більш-менш навчитися водити. Контраварійні рухи вивчити. Ну і для душі », - говорить учасник ралі Денис Санін.

 

А ось Віталій Масленников - професійний автогонщик. Займається цим видом спорту 15 років. У 2013 році став срібним призером чемпіонату України.

 

«Це командний вид спорту, це обстановка, боротьба з самим собою. Боротьба з секундоміром. Це треба пробувати, я не можу так пояснити. Якщо з 2006 року по цей рік ми намагаємося їздити, то ви розумієте, що це цікаво », - каже Віталій Масленников.

 

Організатор заходу Михайло Тонконогий каже, хотіли показати водіям, що ралі - це не складно.

 

«Щоб максимальну кількість новачків залучити до аматорського автоспорту. Показати, що шлях в автоспорті - це просто і це може починатися з вашого щоденного автомобіля, на якому ви їздите. Це просто, не дорого і досить захоплююче », - каже Михайло Тонконогий - організатор ралі.

 

У ралі на серійних автомобілях взяли участь 15 водіїв. До заїзду допустили тих, хто мав в своїй машині аптечку, вогнегасник, запасне колесо, домкрат, технічний паспорт, поліс страхування. Також транспортний засіб повинен бути технічно справним. Після огляду авто учасники проїхали дистанцію 1,8 кілометра на аеродромі Підгородне. Професійні змагання з ралі проведуть в Дніпропетровській області у вересні цього року.

 

 

 

 

 

 

коментар / Reply From