Dark Mode
  • субота, 27 Квітня 2024

У Підгородному знайшли останки бійця, який загинув у Другій світовій війні: волонтери розшукують родичів

У Підгородному знайшли останки бійця, який загинув у Другій світовій війні: волонтери розшукують родичів

У Підгородному під час планових пошукових робіт знайшли останки воїна, який загинув у Другій світовій війні. Знахідки під час поховання вказують на те, що чоловік був офіцером.

 

Наразі волонтери намагаються знайти родичів загиблого. Про це повідомляє Pidgorodne.Info з посиланням на пост ГО "Пошук-Дніпро".

 

"Серед серед останків були знайдені фрагменти амуніції, а саме гачки від форменої офіцерської сорочки, гудзики від форменої офіцерської сорочки, великі гудзики від офіцерського бушлату зразка 1936 року. Такий тип бушлатів носив на початку війни командний склад РСЧА. У районі кишень формених штанів виявили фрагменти гаманця із монетами. У районі розташування нагрудного комірця знаходилися фрагменти зітлілого паперу та обкладинки. Структура матеріалу обкладинки вказує на те, що це залишки партійного квитка", — написали в пості.

 

Крім цього, в районі тазу знайшли бакелітовий пенал. Такі пенали використовувалися у Червоній армії до 1942 року для зберігання заповненого паперового формуляра з інформацією про ПІБ, дату народження, адресу проживання, яким військкоматом покликаний, а також дані про близького родича. Дані цього документу вдалося частково відновити. З цих фрагментів стало відомо, що загиблого мобілізовано Куйбишевським РІК Запорізької області. Дружина — Рева Ганна Ігнатівна, проживає чи проживала у тому самому районі.

 

Запит Більмацько-Розівський об'єднаний районний військкомат результатів не дав — інформація про заклик на військову службу громадянина Реви відсутня. У державному архіві Запорізької області даних про чоловіка та його дружину також немає. Члени громадської організації продовжують розшукувати рідних загиблого бійця. Якщо загиблий солдат є вашим родичем або ви знаєте когось із його сім'ї, зв'яжіться ГО «Пошук-Дніпро» за номером: (067) 188-73-06.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

коментар / Reply From