Dark Mode
  • п’ятниця, 3 Травня 2024

У Дніпрі зростає вартість проїзду в громадському транспорті: на скільки й коли

У Дніпрі зростає вартість проїзду в громадському транспорті: на скільки й коли

У Дніпрі зростає вартість проїзду в громадському транспорті. Згідно з рішенням виконкому міськради, з 26 червня на всіх міських автобусних маршрутах, окрім шести, вартість проїзду становитиме 10 гривень.

 

На маршрутах №77, 90, 141 треба буде платити по 12 гривень, на 25-ому й 56-ому – по 9 гривень, на 85-ому – 8 гривень.

 

«Вартість проїзду зі знижкою за учнівським квитком становитиме 7 грн 50 коп., на соціальних рейсах - 6 грн 50 коп.», – йдеться в повідомленні профільного управління міськради.

 

Окрім того, з 3 липня зміниться вартість проїзду в міському електротранспорті: за поїздку в трамваї, тролейбусі чи метро дніпряни платитимуть 8 гривень. Це рішення виконком міськради ухвалив 22 червня, офіційно воно поки не оприлюднене.

 

Підвищиться вартість і проїзних квитків. До 3 липня їх можна придбати за старою ціною.

 

На сайті міськради оприлюднили коментар заступника директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Олександра Лещенка. У ньому йдеться про те, що обговорення нових тарифів на проїзд розпочалося ще в березні цього року. Розрахунки надали перевізники, а фахівці департаменту їх перевірили й підтвердили.

 

«Дане рішення має статус регуляторного акта, тобто цілком дотримані законодавчі процедури. 22 травня провели громадське обговорення, паралельно приймали від усіх охочих анкети з пропозиціями. 17 червня виконком ухвалив рішення щодо зміни тарифів на перевезення пасажирів в автобусному громадському транспорті. Воно опубліковано у друкованому ЗМІ – газеті «Наше місто», і вже від завтра, 26 червня, набуває чинності», – сказав Олександр Лещенко.

 

Він додав, що серед основних причин підвищення – зміна мінімальної зарплати, вартості енергоносіїв, запчастин, пального тощо.

 

 

 

коментар / Reply From