Dark Mode
  • вівторок, 19 Березня 2024

Усіх пенсіонерів переведуть на банківські картки: хто зможе отримати пенсію поштою

Усіх пенсіонерів переведуть на банківські картки: хто зможе отримати пенсію поштою

Кабінет міністрів ухвалив постанову "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України". З 1 вересня 2021 року отримання грошей у готівковій формі буде безкоштовним лише для частини пенсіонерів.

 

Постанова від 29 березня 2021 року № 277 оприлюднена на Урядовому порталі.

 

Згідно з постановою, Пенсійний фонд України до 1 вересня 2021 року повинен провести конкурс для вибору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів. До визначення переможців доставку пенсій продовжить "Укрпошта".

 

До 1 вересня 2021 року усі одержувачі, які ще не обрали собі уповноважений банк, повинні будуть це зробити.

 

Для доставки пенсій уповноважений банк на договірних засадах зможе залучати операторів поштового зв'язку. Оплата послуг по доставці додому буде проводитися одержувачами самостійно.

 

Водночас доставка пенсій і допомоги одержувачам додому з числа осіб з інвалідністю I групи, осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду, осіб, які досягли 80-річного віку, одержувачів державної соціальної допомоги, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд, буде оплачуватися органами Пенсійного фонду України.

 

коментар / Reply From