Dark Mode
  • четвер, 25 Квітня 2024

Сьогодні день пам'яті Кузьми «Скрябіна»

Сьогодні день пам'яті Кузьми «Скрябіна»

В Україні 2 лютого вшановують пам'ять Андрія Кузьменка - відомого українського співака, шоумена, продюсера, лідера гурту «Скрябін».


Андрій Кузьменко (1968-2015) народився в місті Самбір Львівської області в родині вчительки музики та інженера. У дитинстві мріяв стати водієм сміттєвоза, потім - лікарем-неврологом. Музикою почав займатися з 8 класу, після того як сім'я переїхала в Новояворівськ. Ходив в музичну школу, грав на фортепіано.

 

Відслужив в армії, закінчив стоматологічний факультет Львівського медінституту. Але стоматологія йому не подобалася, зате все більше захоплювався музикою, зокрема панком. В кінці 1980-х років Андрій Кузьменко разом з друзями створює гурт «Скрябін».

 

Протягом тривалого часу Кузьма працював ведучим популярних теле- і радіопрограм. Проявив себе і як талановитий письменник: у 2006 році видав книгу-автобіографію «Я, Побєда і Берлін», яка згодом кілька разів перевидавалася.

 

Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року в ДТП біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області. Тодішній Президент України Петро Порошенко нагородив його орденом «За заслуги» I ступеня (посмертно).

 

У серпні 2020 року Президент Володимир Зеленський присвоїв Андрію Кузьменко звання Героя України.

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From