Dark Mode
  • субота, 20 Квітня 2024

Сьогодні відзначається Міжнародний день обіймів: у чому користь обнімашок та найкращі привітання

Сьогодні відзначається Міжнародний день обіймів: у чому користь обнімашок та найкращі привітання

Не забудьте привітати близьких, коханих і друзів з Міжнародним днем обіймів.

21 січня у всьому світі відзначається одне з найбільш незвичайних свят — Міжнародний день обіймів (International Hug Day).

 

З обіймів починається життя людини – адже перше, що робить мати після появи свого чада на світ – обіймає його і прикладає до грудей. Обійми супроводжують нас протягом усього життєвого шляху – обіймаються закохані, подружжя, друзі, родичі. Обнімаються, вітаючи один одного, висловлюючи свої почуття. Обійми – символ близькості і любові. Тому присвячене обіймам свято знайшло буквально всенародну підтримку і в світі, і в нашій країні.

 

Міжнародний день обіймів: історія

Це добре свято було засновано в 1986 році в США, а потім швидко поширилося на всі регіони світу. Кажуть, що придумали це свято студенти. І відповідно до цього свята, обійняти по-дружньому в цей день можна навіть незнайому людину.

 

Важливо також зазначити, що є ще один День обіймів, що відзначається щорічно 4 грудня, він веде свою історію з 70-х років 20 століття. Але січневе більш відоме, а тому і відзначається більш широко.

 

В Японії день обіймів неофіційно відзначається 9 серпня. Дата свята, дев'ятий день восьмого місяця, була обрана через каламбуру: два склади в англіцизмі ハグ (хагу), яким позначають обійми, можуть також означати числа. Склад «ха» в перекладі з японської означає «вісім», а «ку» — «дев'ять».

 

За своєрідним «повір'ям», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону — окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.




Традиції у День обіймів 

Оскільки офіційного статусу Міжнародного дня обіймів донині немає, його слід назвати скоріше масштабним флешмобом. Тому очікувати якихось формальних заходів у цей день не варто. 

 

День обіймів – важливе свято. Воно підкреслює важливість турботи, уваги, підтримки, зміцнює взаємовідносини людей. Відзначати його можна в тихому домашньому колі, на гучній вечірці, просто гуляючи по місту. Головне – обійняти якомога більше людей!

 

В останні роки активні учасники святкувань готуються до нього заздалегідь, домовляються про зустрічі у певний час у конкретному місці. І часом збирається значна кількість шанувальників цього свята – буває, що вона досягає кількох тисяч людей. Більшість активно беруть участь у зустрічі тих, хто любить День обіймів ще й тому, що це не вимагає фінансових витрат, хіба що на накриття святкового столу.

 

День обіймів 2019: користь обнімашок

Обнімашки люблять всі - і діти, і дорослі, і навіть тварини. Це не тільки дуже добре, але дуже корисне для здоров'я свято. Адже, як встановили лікарі, обійми (причому не тільки з людиною, але також з тваринами або просто іграшкою):

 

нормалізують артеріальний тиск, так як від дотиків активізуються тільця Пачіно (так називають рецептори тиску), які посилають сигнал блукаючому нерву;

 

покращують самопочуття завдяки виробленню окситоцину;

 

попереджають серцеві захворювання, так як дотик до іншої людини знижує стрес;

 

допомагають у боротьбі з фобіями;

 

впливають на інтелект: щоб дитина виросла розумною, обіймати її потрібно не менше 7 разів на день.

 

Навіть дорослій людині необхідно мінімум 4 обійми на день, причому чим вона старша – тим більше обнімашок їй треба для нормалізації душевного і фізичного самопочуття.

 

Психологи вважають, що люди, які прагнуть вас обійняти, хочуть випробувати відчуття безпеки, комфорту і любові. А обійми супроводжують нас протягом усього життя. Ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб виразити свою радість і вдячність. Приємно те, що святкування 21 січня не потребує ніяких матеріальних витрат. Вам варто лише щедро нагородити своїм теплом усіх, кого вважаєте за потрібне. Вітаючи з святом, подаруйте своїм близьким і коханим людям обійми на знак теплого ставлення до них, нагадавши тим самим про свої щирі теплі почуття.




День обіймів 2021: вітання

Вітаю з Днем обіймів і міцно обіймаю. Бажаю завжди відчувати себе потрібним і коханим, бажаю всім серцем любити, бажаю ніколи не ховати своїх почуттів та емоцій, бажаю ніжних обіймів і щирих посмішок.

***

Вітаю всіх з днем обіймів! Випромінюйте радість, даруйте позитив і посмішки. Обіймайтеся частіше і заряджайте всіх скептиків гарним настроєм. Обійми зближують, розфарбовують сірі будні і вносять в життя радісні миті.

***

У день обіймів свою ніжність

І турботу прояви.

І того, хто серцю доріг,

Міцно-міцно обійми.

Нехай зігріє в світі сірому,

В мить холодних, зухвалих хуртовин,

Добрий дотик

Ласкавих, улюблених рук.

***

Вітаю з Днем обіймів!

Хто там поруч є з тобою?

Швидше обіймайтеся,

Раз вже привід є такий!

Нехай день веселим буде,

Гумор всім показаний адже,

І удача не забуде

Нехай до тебе дорогу знайде!

***

В твої обійми палко притулюся

І доторкнуся рідної щоки,

В твої я очі щиро подивлюся,

Відчую теплоту жаданої руки.

І миттю світ засяє навкруги,

Барвисто прошепоче: «то кохання»,

І море почуттів враз вийде з берегів,

Ледь стримуючи хвиль бажання.

В твоїх обіймах хочу я тонути

Щомиті, щохвилини, назавжди,

Твоє тепло і серця стук відчути,

В житті моєму є лиш тільки ти.



 

 

Ангеліна Овсієнко

коментар / Reply From