Dark Mode
  • неділя, 5 Травня 2024

Скільки жителів Дніпра та області з COVID-19 не дочекалися госпіталізації: дані за листопад

Скільки жителів Дніпра та області з COVID-19 не дочекалися госпіталізації: дані за листопад

За період з 1 по 17 листопада швидка допомога здійснила 4 592 виклики до хворих на коронавірус і це на 4,7% більше, ніж минулого року. Із них 13 пацієнтів померли, не доїхавши до лікарні.

 

Про це повідомляє 056 із посиланням на директора Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радія Шевченка.

 

«Ці пацієнти померли не тому, що швидка їхала дуже довго. Наразі, коли з'явилися додаткові центри лікування коронавірусу навіть у невеликих містах, час дороги сильно скоротився. Ці люди померли тому, що викликали швидку запізно і не дотримувалися лікування, призначеного сімейним лікарем», — пояснив Радій Шевченко.

 

Зі 184 Covid-пацієнтів, до яких минулої доби приїжджали медики, приблизно 120 вимагали термінової госпіталізації та кисневої підтримки. Їх рятували просто в швидкій машині.

 

При цьому вже зараз можна говорити про зниження навантаження на швидку Covid-пацієнтами порівняно з початком листопада у 2,3 рази.

 

«Незважаючи на значну цифру, на даний момент поширення Covid йде на спад. Якщо 1 листопада ми відпрацювали 438 викликів, то вчора їх було 184», – розповів лікар.

 

Загалом у листопаді бригади швидкої допомоги виїжджали до пацієнтів 36 656 разів. Це на 9% більше, ніж у той же період минулого року. Найчастіше медики рятували людей з інсультами, інфарктами, які постраждали у тяжких ДТП. Рідше швидка виїжджала на допомогу при пожежах, ножових пораненнях, помилкових замінуваннях та пологах. Чотири пацієнти відзначили свій «другий день народження», коли їхні серця запустили наново фельдшери.

 

 

 

коментар / Reply From