Dark Mode
  • п’ятниця, 19 Квітня 2024

Рада збільшила штрафи за п’яне водіння та перевищення швидкості

Рада збільшила штрафи за п’яне водіння та перевищення швидкості

Верховна Рада посилила відповідальність за водіння в стані алкогольного сп'яніння і перевищення швидкості.

 

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху".
 

Відповідний законопроєкт № 2695 підтримали 325 народних депутатів.

 

Як вказується в повідомленні Верховної Ради, закон посилює відповідальність за керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

 

Законом відновлюється і збільшується відповідальність за керування автомобілем в нетверезому стані від 17 тис. грн за перший випадок до 51 тис. грн та позбавленням водійських прав на 10 років за другий.

 

За третій випадок - конфіскація авто.

 

Також посилюється кримінальна відповідальність за порушення правил дорожнього руху, вчинених у стані алкогольного чи іншого сп'яніння, що спричинило тяжкі наслідки.

 

За перевищення швидкості більш ніж на 50 км / год - штраф збільшили з 510 до 1700 грн, за втечу з місця ДТП - з 255 до 3400 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на термін 1-2 роки або без такого.

 

Також збільшено штраф за керування або передачу керування транспортним засобом особою, яка не має права ним керувати - з 510 до 3400 грн, а за повторне порушення протягом року - 40800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 5 до 7 років (можливо також оплатне вилучення ТЗ).

 

За керування автомобілем особою, позбавленою такого права, штраф збільшили з 510 до 20400 грн, а за повторне порушення протягом року - 40800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 5 до 7 років (можливо також оплатне вилучення ТЗ).

 

Нововведення набудуть чинності після підписання президентом та публікації закону.

 

 

 

 

Ангеліна Овсієнко

 

 

коментар / Reply From